Grad Trebinje
Hercegovina

Nevesinje slavi Spasovdan: Dodijeljeno priznanje predsjedniku Srbije

Savjetnik predsjednika Srbije Adam Šukalo danas je u Nevesinju rekao da Vučić dobro zna šta je Republika Srpska, šta je Hercegovina i šta je časna istorija Nevesinja.

Povodom obilježavanja Spasovdana – krsne slave Nevesinja i Sabornog hrama Vaznesenja Gospodnjeg, danas je uručeno priznanje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

To visoko priznanje predsjedniku Srbije uručeno je njegovom savjetniku za regionalna pitanja Adamu Šukalu, koji je prenio pozdrave predsjednika Srbije Nevesinjcima.

Prenoseći pozdrave, Šukalo je rekao da predsjednik Vučić zna dobro šta je Republika Srpska, šta je Hercegovina i šta je časna istorija Nevesinja.

“Hercegovina je bila stub opstanka, vjere i istorije i bivstvovanja Srba”, kazao je on.

Svetu liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom eparhije.

Nakon bogosluženja tradicionalna svečana litija prošla je gradskim ulicama, a lomljenje slavskog kolača i slavski obred obavljeni su u porti Sabornog hrama.

Podsjetimo da je Srbija u prethodnom periodu opštini Nevesinje pomogla sa oko šest miliona maraka, a nova finansijska pomoć najavaljena je i ove godine.

(BN)  Foto: Topportal

Komentar