Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

“Nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat” Lukač poručuje da u BiH nema NIKAKVIH USLOVA ZA SUKOBE

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da u BiH nema nikakvih uslova za rat niti ima bilo kakve potreba da neko o tome razmišlja.

Siguran sam da ni na jednoj strani nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat, rekao je Lukač komentarišući posljednje izjave Bakira Izetbegovića o ratu.

On je istakao da sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro donio.

Prema njegovim riječima, svi ljudi koji su učestvovali u ratu i ratnim dejstvima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga ko želi.

– Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro – rekao je Lukač.

Ako ova generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja, kaže Lukač, onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno u političkom smislu na izborima da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju.

– Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, takođe, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca – zaključio je Lukač.