Grad Trebinje
Hercegovina

Niko neće da bude direktor bilećkog “Komusa”

Bilećko komunalno preduzeće “Komus” još nije dobilo direktora nakon što je prije pet mjeseci Danijela Kapor podnijela ostavku na ovu funkciju, a zbog loše situacije u ovoj firmi niko ne želi da preuzme to radno mjesto, rekao je načelnik ove opštine Veselin Vujović.

Niko neće da se prihvati radnog mjesta u firmi koja je u dugovima. Pokušavamo da organizujemo čišćenje, donekle i uspijevamo, da je to zadovoljavajuće – nije, ali šta ćemo – naveo je Vujović.

On je rekao da je preduzeće napustilo nekoliko radnika koji su bili neophodni za rad, od kojih su neki otišli da rade u Gacko zbog neredovnih i malih plata.

Vujović kaže da preduzeće ima dvadesetak zaposlenih, ali da nema radnika koji su potrebni za čišćenje ulica, te da sada svega dva-tri zaposlena obavljaju taj posao.

– Pokušali smo da pomognemo tom preduzeću kroz otpremnine, da bismo smanjili broj radnih mjesta, a samim tim izdvajanja za plate. Nismo u finansijskoj mogućnosti da komunalno preduzeće podržimo u punom kapacitetu, koliko bismo trebali i to se odražava na njegov rad – rekao je Vujović, dodajući da smatra da je stečaj rješenje.

On je naveo da više od 70 zaposlenih u Opštinskoj upravi, te u ustanovama i preduzećima koji se finansiraju iz opštinskog budžeta tuži opštinu jer plate dobijaju sa mjesec ili dva zakašnjenja.

– Oni koji ne tuže, naplatili su posljednju platu za maj, odnosno april. Oni ispaštaju zbog prekobrojnog broja radnika, jer ne možemo redovno da uplaćujemo poreze, ni zdravstveno osiguranje – rekao je Vujović. 

Komentar