Grad Trebinje
Košarka

Nikola Đurasović: Zbog porodice sam se vratio u Trebinje

I pored 37 godina na leđima, Nikola Đurasović ne želi da se odrekne košarke. Poslije četiri godine vratio se u Leotar i po četvrti put nosiće dres klub u kojem je ponikao. Nakon što je posljednje tri godine proveo u Francuskoj, odlučio se na povratak u zavičaj. Ponuda kluba bila je dobra, dok on ima želju da se sa porodicom skrasi u Trebinju.

– Tu sam ponovo nakon četiri godine i imao sam veliku želju da se vratim tamo gdje je sve počelo i gdje bih volio da završim karijeru. Iduća sezona neće biti posljednja u karijeri, već ću igrati koliko budem mogao fizički da izdržim, odnosno uživam u igri, dajem doprinos ekipi, a ne samo da se vučem po terenu. Imao sam nekoliko ponuda iz Francuske, ali smo kao familija odlučili da dođemo u Trebinje i tu zasnujemo dom te da nam djeca odrastaju u Republici Srpskoj jer je kod nas najljepše. Da sam mlađi, ostao bih sigurno u Francuskoj još koju godinu, ali sada od toga nema ništa – izjavio je Đurasović.

Ekipa je sastavljena od domaćih igrača koji se međusobno odlično poznaju pa nemaju mnogo problema sa uigravanjem.

– Klub je za sada napravio dobru priču sa domaćim igračima. Svi se dobro poznajemo, atmosfera na treningu je porodična, pa svi dajemo maksimum da se što prije uklopimo. Istina je da imamo skroman roster bez mnogo rotacije, ali imamo dobar kvalitet da napravimo povoljan rezultat. O ambicijama ćemo govoriti pred sam početak takmičenja, kada sagledamo i ostale timove. Voljeli bismo da klub ima još sredstava i angažuje jednog ili dva igrača da nas malo rastereti, što bi podiglo tim na viši nivo – kazao je Đurasović.

Njegov mlađi brat Božo trenutno nema klub i trenira sa Leotarom, ali je teško očekivati da njih dvojica zajedno zaigraju u istom klubu.

– Božo trenutno nema angažman i odbio je neke ponude s početka ljeta, ali njemu će iskrsnuti nešto. Volio bih da zajedno zaigramo u Leotaru mada je to teško očekivati jer je pitanje da li bi klub mogao ispuniti obaveze prema njemu. Takođe, najviše bih volio da grad pomogne klubu pa da zaigramo Drugu ABA ligu, što bi bio pun pogodak za Trebinje i cijeli region jer smo jedini klub koji u sastavu ima igrače iz svog mjesta ili neposredne okoline. Država bi trebalo da ima malo više osjećaja za sport te pomogne klubove, u mom slučaju konkretno košarkaške, pa da narednih sezona imamo dva-tri tima u ABA i Drugoj ABA ligi –  kazao je Đurasović.

Pored pomenutog Leotara, Nikola je tokom karijere još nastupao za Slaviju iz Istočnog Sarajeva, banjalučki Borac, kiparski ENAD, rumunsku Krajovu, Spars, makedonski Kožuv i francuski Ren.

Godine u Francuskoj

Iz Francuske je ponio lijepe uspomene.

– Francuska je prelijepa zemlja kao i grad Ren u kojem sam proveo tri godine. Rang takmičenja dosta kvalitetan, u kojem je bilo još mnogo igrača iz Srbije ili BiH, a sa mnom u ekipi bio je Bojan Pelkić te smo uspjeli da budemo prvi i izborimo viši rang. Ipak, sada je to iza mene i okrećem se novom izazovu – rekao je Đurasović.

Glas Srpske

Komentar