Grad Trebinje
Republika Srpska

“Nisam za to da se HET prodaje bilo kome” Šarović poručio da se privatizacija Elektorprivrede RS priprema daleko od očiju javnosti

Mislim da ulazimo u još složeniji period u kome je najgora moguća opcija da zašute pametni ljudi, a da ludaci počnu da vode glavnu riječ u ovoj zemlji. Privatizacija Elektorprivrede RS se priprema daleko od očiju javnosti, poručio je predsjednik SDS, Mirko Šarović.

Šarović je najavu dokapitalizacije HET nazvao jednom vrstom alarma iz koga se svašta može desiti.

– Nisam za to da se HET prodaje bilo kome. Nisam za to da se najpotentniji dio privrede Republike Srpske prodaje bilo kome. Najava prodaje Elektroprivvrede na mala vrata sugeriše da se očigledno radi o nekom špekulativnom poslu – smatra on.

Istakao je da svi politički subjekti i pojedinci trebaju raditi na smirivanju

atmosfere u BiH.

– Čak i onda kada se sporimo, kada se sukobljavamo oko određenih krupnih pitanja, ja mislim da je misija svih političkih partija i pojedinaca u tome da apsolutno obezbijedimo normalan život, funkcionisanje i pravo svakog građanina da uživa u slobodi i miru, bez obzira na to gdje živi – rekao je on.

Dodao je da je život u miru i slobodi suštinski važan za sve građane Republike Srpske.

– Situacija je dramatična u cijeloj zemlji, a svo ovo vrijeme je osovina SNSD- HDZ-SDA formalno u koaliciji. Mislim da je to jedan paradoks u kome funkcioniše koalicija. Neki od njih su i generatori krize u cijeloj BiH – zaključio je Šarović.