Izdvojeno Hercegovina

NOVA RADNA MJESTA Petričević najavio otvaranje pogona fabrike “Jumko”


Pogon fabrike “Jumko“ iz Vranja trebao bi uskoro biti otvoren u Hercegovini, najvjerovatnije u Bileći.

Ovo je danas  u Trebinju najavio Vjekoslav Petričević ministar privrede i preduzetništva. 

On je nakon sastanka sa predsjednikom Područne privredne komore Trebinje Duškom Pantovićem i lokalnim privrednicima,  rekao da se u novom pogonu  očekuje se od 100 do 200 novih radnih mjesta.

Ministar privrede i preduzetništa je naveo da je cilj privlačenje novih investicija kroz otvaranje slobodnih industrijskih zona, a prva bi trebala biti otvorena do kraja godine.

– Pripremaju se elaborati, infrastruktura. Da li će prva biti u Bratuncu ili u Trebinju, biće poznato do kraja godine. Proizvodnja unutar slobodnih zona bila bi oslobođenja plaćanja PDV i carina, a njima se oslobađaju investitori i otvaraju nova radna mjesta – istakao je Petričević.

On je pozvao na  što veću imunizaciju radnika u privrednim kolektivma, pošto je kako je naveo, pokazatelji rasta industrijske proizvodnje su upitni, ako se vrati talas pandemije.

-Imamo dovoljan broj vakacina i pozivamo privrednike i radnike da se vakciništu u ovom ljetnom periodu – naveo je Petričević.

On je  dodao  da je rast industijske proizvodnje u julu ove godine za  3,1 odsto viša  u odnosu na maj, a u junu 2021. taj rast je bio viši za 24.7 odsto u odnosu na jun 2020.

– Sve to ukazuje na oporavak privrede RS”- istakao je Petričević.


Povezane vijesti

Extreme Intimo traži trgovca u Trebinju

admin

JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 12.01.2022. godine

admin

EVO PRILIKE ZA ZARADU U Dubrovniku se snima akciona TV serija, traže statiste

admin

Dubrovački Vrtovi Sunca: Izvrsna prilika za posao u Dubrovniku

admin

U novu godinu sa velikim projektima: Potrebni monteri namještaja sa iskustvom

admin

OD VALAMARA PREKO PRIMA PHARME DO PEMA Ovo su oglasi za poslove koji se nude u Dubrovniku

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više