Grad Trebinje
Tenis

Novak Đoković sve bliži 400. nedelji na teniskom tronu! Još jedan ponedeljak kad je Srbin na krovu svijeta, blizu je pisanje nove istorije

Stigao je novi ponedeljak, mnoge stvari se mijenjaju, ali jedna ne. Novak Đoković je i ovog prvog radnog dana u nedelji prvi teniser sveta, čime je započeo svoju 397. nedelju vladavine na čelu teniskog karavana.

Iako Novak nije prethodne nedelje igrao na turnirima u Bazelu i Beču, nije imao nikakav problem da zadrži prvo mesto na ATP listi, na kojoj ima 11.045 bodova, preko 2.000 više od drugoplasiranog Karlosa Alkarasa.

Ni Španac nije igrao prethodne nedelje, i to zbog povrede, ali je i on zadržao drugu poziciju, sa 8.625 ATP bodova. Slijedi Danil Medvedev, finalista turnira u Beču, sa 7.155, dok je sve bliži najboljoj trojci Janik Siner, koji se nalazi u odličnoj formi, a posle titule u Austriji se popeo na 5.410 poena.

Za najboljom četvorkom slijede Andrej Rubljov (4.935), Stefanos Cicipas (4.435), koji je napredovao jednu poziciju, dok je Holger Rune nazadovao jedno mesto, pa je sada sedmi igrač planete, sa 4.280 bodova. Najbolju desetorku kompletiraju Kasper Rud (3.705), Aleksandar Zverev (3.505), odnosno Tejlor Fric (3.500).

Novaka sada još samo tri nedelje dijele od toga da stigne do magičnog broja od 400 nedelja na samom vrhu, dakle skoro osam godina kao prvi igrač svijeta. Inače, do kraja sezone su ostala još dva turnira, a posle njih će biti poznato koji teniser će biti prvi na kraju godine.

Prvo je na programu masters u Parizu, koji kreće već danas, a zatim će biti odigran i završni masters sezone u Torinu, a nakon turnira u prestonici Francuske ćemo znati i sve učesnike tog turnira.

Komentar