Grad Trebinje
Izdvojeno Video Tenis

Novak izveo najvažnije ljude, Pilić plakao, Vajda grlio Đokovića! (Video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostao je bez titule pred domaćom publikom u Beogradu pošto je u finalu Serbia Opena poražen od Andreja Rubljova sa 2:1 (2:6, 7:6, 0:6).

Posle meča, Novak je iznenadio sve prisutne tako što je okupio ljude koji su mu mnogo pomogli u karijeri, a reč je o Marijanu Vajdi, kondicionom treneru Gepardu Griču i fizioterapeutu Miljanu Amanoviću i Nikoli Piliću.

– Želeo bih da pozdravim par ljudi koji su obežili dobar deo mog života, nego su mi prijatelji, rodbina, neki od najlepših momenata sam proveo sa njima van terena ili sa njima. Originalni musketari koji su bili sa mnom preko 10-15 godina, sa kojima sam napravio svoje uspehe. Pozdravite Marijana Vajdu… Razlog zašto organizujem saradnju, iako sam prekinuo saradnju, ružno zvuči, nisam imao priliku da im nekako sve okupim na jednom mestu i da upriličim sve to, da obeležim jednu eru koju smo napravili zajedno. Napravili smo velike stvari, okupio sam ih da im dam znak pažnje – istakao je Novak.

Potom je na teren Serbia Opena izašao Marijan Vajda koji je pozdravljen velikim aplauzom.

– Dobar dan! Srećan Vasrks… Izvinite što pričam na engleskom. Hvala Noletu na poslednjih 15 godina, uživao sam u svemu većinu vremena. Polovinu… Drugo, hvala porodici Đokovića koja me je izabrala na početku karijere Novaka, hvala i mojoj porodici koja me podržava, pa čak i danas. I poslednje, hvala sebi što sam sve izdržao. Uvek sam na Novakovoj strani u najbitnijim trenucima života i odlukama. Hvala vam puno – Vajda.

Novak je sa puno emocija najavio i kondicionog trenera Geparda Griča

Zdravo, srećan Uskrs svima! Veoma mi je drago što sam ovde, najvažnija je stvar da uvek uživam u Beogradu, imao sam odlične treninge. Izvinjavam se Jeleni što sam zahtevan prema Novaku, pa je morala da ispašta na neki način kod kuće. Hvala Marijanu što je izdržao toliko dugo. Ja sam tu 10 godina, uživao sam u svakom minutu. Svi smo velika porodica. Kroz dobra i loša vremena. Hvala Novaku, porodici Đoković i Beogradu.

Miljan Amanović

Hristos vaskrse! Srećan Uskrs svima. Pokušaću da budem kratak, želeo bih Novaku i njegovoj porodici i timu da zahvalim na svih ovih 15 godina zajedno. To je toliko dugo, a deluje kratko i prošlo je brzo. Hvala na svim lepim trenucima i nadam se Novače da ćeš nastaviti i dalje da igraš. Hvala vam svima.

Najemotivniji momenat svakako je bio kada je Nikola Pilić izašao na teren. Novakov “teniski otac” je zaplakao, a onda se obratio prisutnima.

– Ne znam šta da kažem. Izuzetna mi je čast da sam ovde. Jedna mala korekcija, on nije jedan od najvećih svih vremena, on je najveći svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala, Mareja i društva, 366 sedmica biti broj jedan, to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju, možda će trebati 1.000 godina da se taj rekord obori. Srđan i Dijana, moju suprugu i mene je tretirao kao familiju. Hoću reći jednu stvar… Kad prođeš 80 godina, emocije su i veće. Imam 60 godina iskustva, ovo je jedna od najboljih publika koju sam ja u svom životu video. Još jedna rečenica – vi možete biti ponosni da u ovoj državi postoji jedan kao što je Novak Đoković.

– I nije mi jasno zašto ne mogu normalno da govorim. Sa Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje. Za mene, nisam subjektivan, on je najbolji igrač svih vremena. Moram reći još jednu stvar – Srđan i ja smo uvek mislili da će biti veliki šampion. To je bio, ostao je, ali ono što je najvažnije – on je odličan čovek. Žao mi je što danas nije dobio, čestitam Rubljovu koji je igrao odlično, ne zaboravimo da je šesti – sedmi igrač sveta, da je Novak igrao prvi, drugi, treći dan tri seta. Bio je bolestan, svaka čast kako se borio. Hvala vam lepo na svemu!