Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Novi dom za porodicu Radovanović iz Bileće nikao za pet dana

Višečlana porodica Radovanović iz Bileće uselila je u novi dom koji im je sagrađen u okviru poznatog televizijskog serijala humanitarnog karaktera “Radna akcija s Tamarom”, koji je posvećen pomoći porodicama koje žive u težim životnim uslovima.

Voditeljka ove emisije Tamara Grujić rekla je novinarima da su za porodicu Radovanović u Bileći izgradili prvi sprat kuće i krov, i to za svega pet dana koliko je tim proveo u toj opštini.

“Izgradili smo prvi sprat i krov što nije uobičajeno jer prevazilazi naše budžetske okvire, ovdje su pripremni radovi trajali oko 20 dana. Posle 20 dana mi smo došli i pet dana smo gradili kuću uprkos velikim vrućinama prethodnih dana”, rekla je Grujićeva.

Ona je istakla da je ekipa te poznate televizijske emisije u te krajeve došla na inicijativu glumca Nebojše Glogovca, koji ih je prije pet godina kontaktirao sa željom da se uključe u pomoć porodicama u Republici Srpskoj i Hercegovini.

“On nije doživeo da vidi da smo u tome uspeli, da smo održali naše obećanje, ali smo celu sezonu posvetili njemu, ona će da se emituje na proleće od marta do juna 2023. na televiziji Prva u Srbiji i na nekim medijima u BiH”, rekla je Grujićeva.

Ona je dodala da su u saradnji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske i socijalnim službama izabrali 14 porodica u Srpskoj koje žive u težim socijalnim uslovima da im pomognu da izgrade ili adaptiraju kuće.

“Imali smo divnu saradnju ovde u Bileći, posle Bileće idemo u Nevesinje, naše akcije nastavljamo od septembra kada ćemo raditi još 10 kuća”, rekla je Grujićeva i navela da su do sada kuće radili porodicama iz Zvornika i Foče, a ekipa ovog serijala posjetiće sve regione širom Srpske.

Grujićeva je rekla da svoj posao često poredi sa monasima koji na svoj način služe i pomažu ljudima, te istakla da su nova poznanstva u svakoj sredini ekvivalent njihovog truda, te da ih posebno ispunjava tuđa sreća i filantropija.

“Tuđa sreća i filantropija kad uđe u krv, to posebno ispunjava i daje vam potpuno novu energiju da idete dalje”, istakla je Grujićeva.

Ognjen Radovanović, jedan od članova porodice kojoj je izgrađena nova kuća istakao je da će im novi dom mnogo značiti, te zahvalio svim ljudima dobre volje koji su pomogli u tome.

Gradnju kuće za šestočlanu porodicu Radovanović iz Bileće pomogli su i privrednici iz te opštine.

Televizijska emisija “Radna akcija s Tamarom” ranije poznata kao “S Tamarom u akciji” ima humanitarnu misiju – da pomogne porodicama koje žive u teškim uslovima života.

Životni uslovi mnogih porodica širom Srbije su unaprijeđeni tokom više sezona koliko je emitovana, a renovirane su i škole, bolnice i slično, uz pomoć sponzora serijala.

Ta emisija, osim humanitarnog aspekta, predstavlja i svojevrsnu etnografsku građu jer gledaoce upoznaje sa istorijom Srbije, njenom kulturom, tradicijom, folklorom i običajima.

Komentar