Grad Trebinje
Trebinje

Novi protest građana: Traže pravdu za pretučenog mladića iz Bileće (Video)

Nakon jučerašnjeg mirnog protesta u Bileći, porodica i prijatelji porodice Milošević iz ovog mjesta i Trebinja, okupili su se danas ispred zgrade Palate pravde u Trebinju kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nedavne otmice i fizičkog napada na Bilećanina Dušana Miloševića i puštanja na slobodu lica koje je osumnjičeno za ovo krivično djelo.

Milentije Milošević, rođak Dušana Miloševića je rekao novinarima da se građani Bileće ne osjećaju bezbijedno, te da osuđuju nasilje koje se desilo nad Miloševićem i traže oštrije kazne za počinioce.

„Nakon razgovora sa sekretarom Osnovnog suda Jelicom Ijačić, rečeno nam je da je Okružno tužilaštvo poslalo Osnovnom sudu žalbu na odluku sudije po kojoj za M.Z nije određena mjera pritvora. Sudije će u narednih 48 časova razmatrati žalbu i do nedjelje, 14. februara, do 10 časova saopštiće nam odluku. Mirnim okupljanjima želimo da pružimo podršku porodici Milošević i pošaljemo poruku da Bilećani neće trpiti ovakva zlodjela“, rekao je Milošević.

Zoran Milošević, stric Dušana Miloševića ogorčen je odlukom Osnovnog suda Trebinje da se M.Z. brani sa slobode.

„Nećemo dozvoliti da razbojnici tuku našu djecu, naš Dušan ni danas ne može da ustane od povreda. Donešena je sramna odluka koja nas je sve uvrijedila i ponizila jer lice sa kriminalnim dosijem prolazi nekažnjeno“, istakao je Milošević.

On je naveo da je prema tvrdnjama članova porodice i prijatelja nastradalog mladića Dušana Miloševića, do incidenta je došlo u kafani, a zatim su nekolicina mladića, među kojima je i jedan maloljetnik, presreli Miloševića, ubacili ga u prtljažnik automobila, premlatili, ostavili u blizini grada i zaprijetili mu da o tome ne smije niko da zna, jer će se svetiti njegovoj porodici.

20210212_121254.jpg (229 KB)

Bez obzira na odluku Osnovnog suda Trebinje, građani Bileće su najavili ponovno okupljanje u nedjelju, 14. februara, u 12 časova u Bileći, kako bi izrazili nezadovoljstvo bezbjednosnom situacijom u ovom mjestu.

Podjećamo, iz Policijske uprave Trebinje je ranije saopšteno da su lica čiji su inicijali Ž.V. M.Z. i jedan maloljetnik protivpravno, 5. februara, lišili slobode jednu osobu koju su strpali u prtljažnik automobila, odvezli na određenu lokaciju, zadali joj više udaraca usljed čega je zadobila povrede, te je ostavili u blizini Bileće.

Odlukom sudije Osnovnog suda Trebinje, lice inicijala M.Z. pušteno je da se brani sa slobode, dok je lice inicijala Ž.V. trenutno nedostupno organima gonjenja, a za njim je raspisana potraga od strane Policijske uprave Trebinje.

Radio Trebinje