Grad Trebinje
Hercegovina

Novo turističko naselje niče u Hercegovini

– Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković izjavio je danas na Zelengori da će JP “Putevi Republike Srpske” graditi put od Čemerna do Кalinovika, što će predstavljati najkraću vezu Hercegovine i Sarajeva.

Navodeći da je riječ o regionalnom putu, Višković je rekao da će izgradnja ovog puta biti u planu rada preduzeća “Putevi Srpske” za iduću godinu.

Premijer Srpske najavio je da će “Elektroprivreda” uraditi elektrifikaciju dijela Zelengore na kojem je planirana izgradnja turističkog kompleksa.

“Izgradnjom infrastrukture porašće vrijednost placeva u turističkom kompleksu”, rekao je Višković nakon obilaska destinacije na Zelengori na kojoj će biti budući kompleks.

On je napomenuo da je prodajom prvih 30-ak placeva opština Кalinovik, na čijem se području nalazi budući turistički kompleks, prihodovala 700.000 КM i izrazio uvjerenje da će od prodaje novih prihod biti značajno veći zbog obezbijeđene infrastrukture.

Premijer Srpske, koji je danas razgovarao sa načelnikom Кalinovika Radomirom Sladojem i privrednicima ove opštine, posebno je pohvalio podsticaje koje daje lokalna zajednica kako bi pomogla i zadržala stanovništvo.

Višković je naveo da je opština Кalinovik svim demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske isplatila jednokratnu pomoć od 250 do 300 КM, da za svako novorođenče isplaćuje 1.000 КM, upisanog prvačića 2.000 КM, a ima i najvišu premiju za mlijeko.

“Ovo može biti primjer za mnoge druge lokalne zajednice”, naglasio je Višković i dodao da će izgradnja turističkog kompleksa na Zelengori biti prilika za stanovnike Кalinovika da razviju nove poslove i da zarade.

Višković je izrazio uvjerenje da će realizacija novih infrastrukturnih projekata učiniti da Кalinovik iz reda nerazvijenih pređe u viši rang lokalnih zajednica Srpske.

“Vlada Republike Srpske je pomagala projekte koje je kandidovala lokalna zajednica, a to ćemo raditi i u budućnosti, jer mi smo partneri koji se savršeno razumiju”, poručio je Višković.

Predsjednik Vlade Republike najavio je da će u ponedjeljak, 29. avgusta, posjetiti opštine Rudo i Čajniče, čime će ispuniti obećanje da će tokom premijerskog mandata posjetiti sve lokalne zajednice u Srpskoj.

(Srna Foto: Srna)

Komentar