Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Novogodišnji humanitarni bazar u organizaciji Udruženja “Djeca djeci”

Trebinjska humanitarna organizacija „Djeca djeci“ juče je  organizovala novogodišnji humanitarni bazar u Dučićevoj ulici za pomoć djeci iz porodica slabijeg imovnog stanja.

Nastavnici i učenici Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” okupljeni sa idejom pomoći socijalno ugroženim učenicima osnovali su Udruženje ”Djeca Djeci” koje je do sada sprovelo preko trideset humanih akcija.

Štand je otvoren u 10 časova, a do 16 časova naši sugrađani mogu kupiti razne ukrase i slatkiše, rukotvorine učenika i nastavnika. Sav prihod od prodatih suvenira namijenjen je djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Prema riječima Daloborke Rudan, nastavnice u ovoj školi i članice Udruženja „Djeca djeci“ radi se o redovnim aktivnostima koje provodi ovo udruženje.

20201226_101126.jpg (287 KB)

„Uz svestranu pomoć učenika, roditelja i nastavnika prikupili smo raznovrsne artikle, pa se nadamo da će prodaja biti uspješna, kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija,“ kazala je ona.

Rudan ističe da su djeca veoma zainteresovana za organizovanje svih humanitarnih akcija i podsjetila da su upravo učenici pokrenuli inicijativu za prikupljanje sredstava za djecu slabijeg materijalnog stanja.

Kalina Kovač, učenica sedmog razreda kazala je da su djeca iz ove škole sa uhićenjem učestvovala u organizovanju novogodišnjeg bazara, jer je vrijeme praznika, vrijeme  poklanjanja.

„Djeca se najviše raduju novogodišnjim danima, rado smo tu da pomognemo, kao i naši učitelji i nastavnici. Pravili smo crteže, novogodišnje ukrase i mnogo toga,“ podsjetila je Kalina.

Pored prodajnog, akcija je imala i donatorski karakter jer su svi prolaznici pored kupovine mogli ubaciti novac u kutiju.

M.I./Radio Trebinje

Povezane vijesti

Udruženje “Djeca djeci” organizuje u subotu novogodišnji humanitarni bazar u Dučićevoj ulici

admin

Dresovi poznatih hercegovačkih sportista dobili nove vlasnike

admin

Udruženje “Djeca djeci”: Na licitaciji dresovi Mijata Gaćinovića i Tijane Bošković

admin