Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

Obavještajna rampa Koviću posvađala Srbe: Dodik tvrdi da PDP uživa u svemu, Krunić mu uzvratio da je OPSJEDNUT

Zabrana ulaska profesoru Milošu Koviću u BiH, novi je razlog za verbalne sukobe Banjaluke i Sarajeva, ali je ovaj slučaj istovremeno iskorišten i za međusobne prozivke političara u Srpskoj.

Prvi je počeo lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, koji je kritikijući izjavu direktora OBA BiH, Osmana Mehmedagića, da je slučaj Ković “jedan od hiljade” usput “potkačio” i PDP.

– To nevjerovatno. U tome uživa PDP, čiji kadar ništa nije učinio da zaštiti srpske naučnike i književnike, profesore i mnoge druge – rekao je Dodik za Srnu.

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ljubiša Krunić, kaže da je nevjerovatna frustracija Milorada Dodika kada i slučaj zabrane ulaska profesoru Milošu Koviću pokušava da politizuje i čak na tome da stvori podjele, kriveći PDP.

– I to reče čovjek koji sa koalicionim partnerima ima punu vlast u BiH, koji je član Predsjedništva BiH, čiji kadrovi predsjedavaju Savjetom ministara i u rukovodstvu su oba doma Parlamenta BiH, dok je direktor Granične policije kadar njegovog strateškog partnera iz HDZ. Ovakva izjava djeluje kao da je objavio neki medij satiričnog karaktera, a ne da je zaista izjavio čovjek koji obavlja jednu od najviših funkcija u BiH – rekao je Krunić.

Krunić kaže da je pomalo tužno gledati “odlazeću političku figuru kako gubi konce sa realnošću”.

– Njegove izjave nisu više ni žalosne, samo su smiješne. Nekada moćni Dodik, svjestan da nestaje sa političke scene, u svemu vidi PDP, pa u svojoj opsjednutosti uspije izreći i ovakvu nebulozu. Jedino što mu se može povodom tolike frustriranosti PDP-om može poručiti jeste ono što bi mladi danas rekli “idi neka ti to neko pogleda” – poručio je Krunić.

Slobodan Popadić/srpskainfo.com