Grad Trebinje
Trebinje

Obavještenje o privremenoj izmjeni saobraćaja zbog izgradnje kružnog toka kod Kamenog mosta

Građevinski radovi na izgradnji kružnog toka kod Kamenog mosta počinju u ponedjeljak, 22. aprila, najavljeno je iz Gradske uprave.

Predviđeno je da građevinski radovi traju 30 radnih dana, i to radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

U vrijeme izvođenja radova na snazi će biti totalna obustava saobraćaja, koji će se preusmjeriti alternativnim gradskim ulicama.

Saobraćaj će iz Dušanove ulice (Kameni most) biti preusmjeren ulicom Obala Mića Ljubibratića pa dalje preko Željezničkog mosta do raskrsnice tj. skretanja za Bileću odnosno Nikšić.

U toku izođenja radova saobraćaj preko Željezničkog mosta će se odvijati jednosmjerno ka raskrsnici za Bileću odnosno Nikšić.

Drugi alternativni gradski putni pravac je Beogradska ulica (ova ulica će se u vrijeme izvođenja radova iz jednosmjerne ulice sa paralelnim parking mjestima pretvoriti u dvosmjernu ulicu širine šest metara) kojom će se odvijati dvosmjerni saobraćaj iz pravca Bileće i Nikšića ka Ljubinju, Mostaru i Herceg Novom i obrnuto.

Teretna vozila preko 3,5 tone i autobusi propuštaće se periodično kroz zonu izvođenja radova jer za ovu kategoriju vozila nema mogućnosti alternativnih pravaca kroz i oko grada. Za ove kategorije vozila mogući su periodi čekanja od 15 do 30 minuta za prolazak kroz zonu izvođenja radova.

Saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, koja će biti uklonjena nakon završetka izgradnje kružnog toka.

Iz Gradske uprave su zamolili sve vozače za razumijevanje.

Komentar