Grad Trebinje
Trebinje

Obilježavanje dana bez automobila

U Trebinju će danas, u organizaciji Gradske uprave, biti obilježen Dan bez automobila s ciljem podizanja svijesti javnosti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne sredine.
Iz Gradske uprave Trebinje saopšteno je da je, s obzirom na to da je osnovni izvor zagađenja vazduha u gradovima saobraćaj, cilj obilježavanja Svjetskog dana bez automobila i ukazivanje na sve ozbiljnije klimatske probleme i sve veću štetu koja se pravi ozonskom omotaču, kao i promovisanje ekološkog i zdravog načina života.

Predviđeno je zatvaranje ulica u centru grada od 9.00 do 10.30 časova za sva motorna vozila, te organizovanje rekreativne vožnje i šetnja pješaka, s ciljem promocije zdravog načina života.

Okupljanje učesnika je kod Dučićevog spomenika u 9.00 časova.

Iz Gradske uprave Trebinje pozvali su sve sugrađane da se priključe obilježavanju Svjetskog dana bez automobila i priključe se šetnji i rekreativnoj vožnji biciklima, rolerima ili trotinetima.

Trebinje se na ovaj način priključilo gradovima širom svijeta koji obilježavaju Dan bez automobila, te ukazuju na značaj zdrave životne sredine i održivi razvoj.