Grad Trebinje
Trebinje

Obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Delegacije grada Trebinja, Gradskog odbora SUBNOR-a, Socijalističke partije i konzul Republike Srbije u kancelariji u Trebinju Miroslav Marković položili su danas cvijeće na spomenik poginulim borcima u borbi protiv fašizma 1941-1945. u gradskom parku povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

Predsjednik trebinjskog SUBNOR-a Rajko Ćapin podsjetio je da je u Drugom svjetskom ratu poginulo mnogo rodoljuba i antifašista, kako bi naredne generacije živjele u miru.

„Preko 4.500 Trebinjaca učestvovalo je NOB-u na skoro svim ratištima u bivšoj Jugoslaviji i internacionalnim brigadama, od čega je 819 poginulo i skoro 900 žrtava najgnusnijeg fašističkog terora“, rekao je Ćapin.

Dan pobjede 1.jpg (880 KB)

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković istakao je da 9. maj predstavlja sjećanje na sve žrtve u borbi protiv antifašizma

„Svi treba da se trudimo da svaki dan promovišemo mir i slobodu i da obilježavamo ovako značajne datume“, rekao je Bošković.

Obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u gradskom parku prisustvovali su potomci i poginulih boraca NOR-a i fašističkog terora i poštovaoci antifašističke borbe.

Dan pobjede 4.jpg (995 KB)

Radio Trebinje

Komentar