Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Obilježen Dan trebinjske brigade: Prije 29 godina odbranili Trebinje

Služenjem parastosa za pale borce u u crkvi Svetog velikomučenika Lazara i polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje braniocima Trebinja i u spomen sobu poginulim borcima danas je u Trebinju obilježeno  29. godina od formiranja Trebinjske brigade.

Kroz ovu brigadu tokom odbrambeno-otadžbinskog rata  prošlo je oko šest hiljada boraca, a za RS život je dalo više od 260 pripadnika brigade, čija su imena upisana na Spomenik braniocima Trebinja i u novoizgrađenu Spomen-sobu.

FOTO: GRAD TREBINJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: GRAD TREBINJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Okupljenim borcima obratili su se predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Dejan Bodiroga i ratni komandant, a sada  delegat trebinjske  boračke organizacije u Skupštini Boračke organizacije Srpske Svetozar Aćimović, koji su podsjetili na istorijski put Trebinjske brigade.

Delegaciju Grada Trebinja predvodio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Poslije  skoro tri decenije borci se sjećaju 13. jula 1992. godine, kada su zaustavili neprijateljsko napredovanje i poslali jasnu poruku agresoru da bez borbe neće dati ni pedalj svoje otadžbine, a da je sloboda najviši ideal koji će i životima braniti.

SRPSKAINFO.COM