Grad Trebinje
Trebinje

Obilježeno 29 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade policije

U Trebinju je juče obilježeno 29 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske koji je dao nemjerljiv doprinos u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a 12 njegovih pripadnika dalo je živote za Republiku Srpsku.

Treći odred Specijalne brigade policije borio se od Trebinja do Novog Grada, kroz ovaj odred od osnivanja, 1. decembra 1992. godine, prošlo je više od stotinu boraca, a mnogi su ranjeni više puta.

Tim povodom danas je Episkop Zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio pomen za tragično nastradale pripadnike ove jedinice policije.

Nekadašnji pripadnik Centralnog odreda Specijalne brigade policije RS Željko Janković istakao je da su pripadnici Policije, mahom mladi ljudi, ugradili sebe u temelje Republike Srpske, koju treba po svaku cijenu sačuvati.

Na spomenik poginulim pripadnicima policije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu cvijeće su položile delegacije udruženja koja okupljaju veterane Specijalne brigade policije Republike Srpske, boračkih organizacija Hercegovine, predstavnici Policijske uprave Trebinje i Grada Trebinja.

U ime Boračke organizacije Specijalne brigade policije Dejan Bodiroga je kazao da su pripadnici Trećeg odreda Specijalne brigade policije prošli sva ratišta Republike Srpske i taj put koji su prešli je herojski i častan.

U Trebinju je juče, povodom obilježavanja 29 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade RS u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ po prvi put održan dan otvorenih vrata za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS izveli su pokaznu vježbu borilačkih vještina, prikazano je i taktičko postupanje prilikom kontrole lica, te izloženo naoružanje i oprema kojom raspolažu.

IMG-442e69fb98844a3d9dccd2de46df2d29-V.jpg (232 KB)
IMG-28c83a4970f768adfb29a73964105440-V.jpg (188 KB)

Radio Trebinje