Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Od 640 prebrojanih biračkih mjesta na 560 uočene nepravilnosti (Video)

– Jelena Trivić, kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske, brutalno je pokradena – kazao je Babalj.

Darko Babalj (SDS) danas je saopštio nove podatke kontrolnog brojanja glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske.

On je rekao da je Jelena Trivić, kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske, brutalno pokradena.

“Od obrađenih 640 biračkih mjesta na 560 bilo je neregularnosti, što je katastrofa”, kazao je Babalj, navodeći da su to biračka mjesta iz Bijeljine, Banjaluke, Doboja i Zvornika.

On je kazao da je već otkriveno da je Jelena Trivić pokradena samo u Doboju i Zvorniku za oko dvije hiljade glasova. “To je ono što se vidi golim okom”, kazao je Babalj i dodao da još nije izvršena kontrola grafologa, glasanje mrtvih… 

Prema njegovim riječima, neregularnosti su otkrivene i u Zvorniku i to od 81 na 67 biračkih mjesta. I u Zvorniku glasovi Jeleni Trivić nisu upisivani, dok je broj glasova dopisivan Miloradu Dodiku.

“Izbori nisu bili regularni”, konstatovao je Babalj i naveo da izbori 2. oktobra nisu bili praznik demokratije u Republici Srpskoj i da je to jasno svima.

On se osvrnuo i na tvrdnju SNSD-a koji su, kako je kazao, priznali da je bilo krađe oko 1%. “Znate li koliko je to”, upitao je Babalj i naveo da  se radi oko šest hiljada glasova.

“To nije mali broj, a mi ćemo dokazati da je toga bilo puno više”, rekao je on.

Komentar