Grad Trebinje
Video Hercegovina

Od obećanja ništa: Užas od puta Foča – Šćepan polje (Video)

Najviše obećanja predstavnika vlasti Republike Srpske palo je da će se izgraditi put Foča Šćepan Polje, saobraćajnica koja spaja države Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Za više od deset godina uradjeno je samo 5,5 kilometara od ukupno 20. magistrala je i danas u očajnom stanju.

Makadam šumskih puteva, krivine kao na Šarganskoj osmici, probušene gume na automoblilima, prašina kao oblaci i ratkapne na kolovozu i krave na cesti, to je današnja slika međudržavnog puta Sarajevo – Podgorica od sela Kopilova do graničnog prelaza Šćepan polje.

Od deset godina SNSD vlasti i obećanja o rekonstrukciji ili izgradnji novog puta u dužini od 20 kilometara , ispunjeno je jedno. sanirana  je saobraćajnica od 5,5 kilometara od Broda na Drini do Kopilova.

U decembru prošle godine načelnik opštinskog odjeljenja za urbanizam u Foči Ranko Popović je rekao da će na proljeće ove godine početi druga faza  od šest i po kilometara. Slika na terenu pokazuje da od toga zasad nema ništa.  

U toku sezone oko 50.000 ljudi prođe ovim putem na rafting rijekom Tarom  a godišnje njim protutnji više od 100.000 putničkih automobila. Putnici su u čudu da ovakva saobraćajnica negdje u Evropi postoji.

Predstavnik Svjetske banke je rekao da će, ako Vlada RS pošalje zahtijev, trebati najmanje godinuu dana da se pripremi projekat izgradnje puta. A dotle i ko zna još dokad ostaje sadašnja slika stanja saobraćajnice.

Više u video prologu BN TV:

Komentar