Grad Trebinje
Trebinje

 Odigrana humanitarna predstava “Kako su nastale ružne reči”

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Trebinja odigrali su večeras humanitarnu dječiju predstavu “Kako su nastale ružne reči”, a sav prihod namijenjen je gradskom Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”.

U predstavi rađenoj po motivima Duška Radovića na duhovit i zanimljiv način objašnjeno je ko je “kriv” što djeca govore ružne riječi i zašto ne bi trebalo da ih govore, saopšteno je iz trebinjskog Kulturnog centra, u kome je predstava odigrana.

Predstavu je režirala učenica drugog razreda Gimnazije “Јovan Dučić” Iva Pešikan, čiji je projekat prošao na konkursu njemačke fondacije s ciljem podsticanja mladih da pomognu svom gradu.

Njena prvobitna ideja je bila da tokom ljeta otvore kafić, gdje bi radili i prikupili novac za Udruženje, ali je to bilo veoma teškog izvodljivo.

– Kada sam razmislila na koji način da uključim tinejdžere u projekat, a da dobijemo podršku sugrađana, shvatila sam da je predstava najbolja ideja, pa sam pozvala zainteresovane drugare i veoma sam zadovoljna kako je sve ispalo – navela je Pešikan.

Ona je pozvala vršnjake i sve mlade da i oni učine neko humano djelo kako bi pomogli svom gradu.

Prema njenim riječima, u predstavi su se uglavnom držali teksta Duška Radovića, uz manja prilagođavanja.

U predstavi igraju učenici Emilija i Đorđe Јašić, Damjan Begenišić, Luka Savović, Nadežda Govedarica, Kalina Kovač i Marija Grubačić.

Komentar