Grad Trebinje
Video Trebinje

Odlepršala trebinjska golubica (Video)

Za Trebinjce danas tužan dan, prije podne kao bomba je odjeknula vijest da ih je napustila njihova golubica. U svojoj 69 godini iznenada je preminula Mirjana Golub Bokun. Mira je bila vesela i energična žena i definitivno zaštitni znak Trebinja. U gradu nema onog ko nije znao ko je „golubica“. Golubica iako penzionerka sve je stizala, nije bilo manifestacije da je nije posjetila, obožavala je druženje i na sve strane je širila pozitivnu energiju. Voljela je jake i vesele boje a osmijeh nije skidala s lica. 

Golubica je svoju pozitivnu energiju širila i putem ATVa. Naša kamera je nikako nije mogla zaobići, pogotovo u veselim i lepršavim pričama.  A ni golubica nije zaobilazila našu kameru, baš naprotiv dolepršala bi uvijek kada treba.

Posljednji put pred našom kamerom je bila prije tačno deset dana. A ovo su samo neke od njenih izjava.

A evo kako smo mi pisali o Mirjani Golub Bokun i šta nam je ona govorila.

Golubica stalno leprša, ujutru je vidimo u šetnji ili na biciklu, poslijepodne je na probi hora ili glume, a uveče je na nekoj kulturnoj manifestaciji – a možda i u diskoteci.

“Ja sam Mira golubica, dok sam bila mlađa nisam bila svjesna svoje energije iako sam bila zvrk, e sada jesam. Sa godinama se čovjek obično smiruje ali kod mene je to bilo kontra“, pričala je golubica dok bi ispijala čašu vranca.

Decenijama je Mira pjevala u trebinjskom horu „Tribunija“, golubica je bila i u promotivnom spotu Trebinja, a gledali smo je i na daskama koje život znače.

Ni noćni provod golubici nije bio stran. U društvu svojih „lulica“ duplo mlađih od nje Mira je znala zalomiti u diskoteci ili nekom trebinjskom baru. 

“Ja kada sam otišla u diskoteku ja sam bila ista kao i one jer mogu i volim da igram. Kada se otvorila nova diskoteka kontam gđe ću ja ali s mojim lulicama ja nisam puno razmišljala, otišla sam, tako sam se dobro provela, đuskala sam“, prepričavala nam je Mira.

Ova dama je privlačila i svojim stajlingom, jake boje su bile njen zaštitni znak i u tome je uživača jer je vjerovala da žena uvijek mora biti tip-top sređena.

“Volim čašicu vina jer čašica vina je zdravlje ali u njoj je i puno hedonizma koji mene podstiče jer ja nosim hedonizam u sebi. Svaki moj dan je drugačiji, ujutru kada se probudim prvo kažem, Bože hvala ti što sam se probudila, a onda kreće dan – idem u šetnju, vozim bajs ili plivam u vodama naše Trebišnjice. Najvažnije je moje divno okruženje“, pričala nam je golubica.

Govorila je da godine brzo prolaze ali ostaju energija i hedonizam u genu a da se to mora dijeliti sa drugima kako bi što duže trajalo. 

“Golubica leti i dalje, dokle ću ne znam ali me i ne iteresuje. Letjeću do kada krila slušaju“, tako je prije tri godine rekla ova Trebinjka.

Bojan Nosović

Komentar