Grad Trebinje
Video Zanimljivosti

ODLUČAN DA SAČUVA DJEDOVINU Najpoželjniji neženja (20) na Balkanu oduševio sve svojim seoskim životom, riječi mladića odzvanjaju /VIDEO/

​Luka Crepuljarević (20) dobio je titulu najpoželjnijeg neženje na Balkanu nakon što je progovorio o svom načinu života u jednoj emisiji.

Luka je napustio gradski život i preselio se u selo Semegnjevo kod Zlatibora, gdje se brine o imanju koje je naslijedio od bake i djeda.

– Kad je baka umrla, meni je tada bilo 15. Govorila je: “Kad ja umrem, ovdje neće imati ko da zanoći”. Kada sam to čuo, u meni se stvorila neka panika. Otišao sam gore, pokosio, pograbio. U meni se probudio neki patriotizam i odlučio sam ostati – ispričao je Luka.

Nastavio je:

– Moj radni dan počinje oko pet, pola šest, pa i šest. Ja promovišem život na selu, ali sam malo neobičan u društvu zato što hoću sve – hoću biti i student, i poljoprivrednik, i čovjek na selu, i sve hoću postići. Ovaj moj život na selu je na neki način velika životna škola jer ta stoka disciplinuje čovjeka. Ona hoće na vrijeme da se namiri, da se položi, napoji. Primjera radi, puno puta mi se dogodi da naveče izađem, ma ne zna ta krava gdje sam ja noćas bio. Ona hoće u šest da ja njoj dođem, da joj otvorim štalu i da je namirim – objasnio je Luka i osvojio srca mnogih.

– Ne stidim se objaviti slike s kravama i ovcama jer ta djevojka koja će se toga sramotiti meni ne treba. Ja ne tražim ženu koja će mi musti krave, ne treba mi ni rob koji će to gledati, treba mi jedna djevojka – ovako kao ja – za sve – i za kuću i za jutarnji program. Ostaću ovakav kakav jesam, dosljedan sebi i svojim ciljevima – zaključio je.

Luka je na poklon u studio donio gibanicu koju je sam spremio, a za nju kaže da je njegov eliksir.

– Ja pojedem pola ove pite i onda mogu cijeli dan raditi, zato sam ovako rumen – našalio se.

Komentar