Grad Trebinje
Trebinje

Održan protest porodica Kojović i Čučković ispred Palate pravde

Porodice Nemanje Kojovića i Zorana Čučkovića danas su u prisustvu velikog broja Trebinjaca održali protest ispred Palate pravde u Trebinju a nakon odluke Osnovnog suda u Trebinju, da na osam mjeseci zatvora pravosnažno osudi Nemanju Kojovića, zbog saobraćajnog udesa 2016. godine u kojem je tragično nastadala mlada plivačica Leotara Ana Čučković.

„Od Vrhovnog suda Republike Srpske tražimo da poništi presudu i oslobodi nedužnog i nepravedno osuđenog Nemanju Kojovića“, kaže Zoran Čučković otac tragično nastradale Ane.

Podsjetimo, u tragičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila prije 6 godina u mjestu Čičevo na putu Trebinje – Herceg Novi, život je izgubila  talentovana trebinjska plivačica, tada maturant Ana Čučković.

Trebinjske sudije i tužioci, poslije 6 godina suđenja sav teret su svalile na nedužnog Nemanju Kojovića tvrde porodice Čučković i Kojović.

IMG_2756_resized_20220510_121140652.JPG (153 KB)

Zoran Čučković ističe da je posebno teško porodicama pala odluka da se Nemanja Kojović u petak mora pojaviti na izdržavanje kazne.

„Ovdje je sve jasno. Mi smo od Suda zatražili, najprije od predsjednika Suda da poništi presudu i sačekamo rješenje Žalbe na Vrhovnom sudu RS“, kaže Čučković ističući da Sud želi da vidi Nemanju u zatvoru, a bojim se da, neko od njih uskoro ne bude u zatvoru, kaže Zoran Čučković.

On tvrdi da su promijenjena četiri vještaka i tek peti je donio odluku nakon koje je Nemanja Kojović osuđen na zatvorsku kaznu.

„Nas interesuje samo pravda, Nemanja nije kriv i nakon svega jasno je sve. Ovo naše mučenje koje traje šest godina nekome neće izdobriti“, ističe Čučković.

Kojović je osuđen na 8 mjeseci zatvora pravosnažnom presudom koju je donijelo vijeće Okružnog suda u Trebinju. Porodice Kojović i Čučković tvrde da ne postoji dokaz da je Nemanja počinio neki prekršaj i nema nikakvu odgovornost za udes, jer je propisno svraćao kući u Čičevo na isprekidanoj liniji, dok je pokojna Ana poginula u vozilu koje je preticalo velikom brzinom kolonu automobila na isprekidanoj liniji, i tom prilikom udarilo u Nemanjino vozilo koje je propisno svraćalo na dozvoljenom mjestu i kretao se 20 kilometara na čas, moglo se čuti na današnjem protestu.

IMG_2771_resized_20220510_121342462.JPG (129 KB)
IMG_2778_resized_20220510_121421824.JPG (92 KB)

RADIO TREBINJE