Grad Trebinje
Republika Srpska

Održana komemoracija Suzani Rađen – Todorić

Komemoricija povodom smrti Suzane Rađen – Todorić, urednice BN TV održana je danas u bijeljinskom Centru za kulturu.

U ime kolega od Suzane Rađen – Todorić oprostio se Slododan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika.

“Suzana je utemeljila informativne program BN TV i godinama se trudila da održi novinarske standarde. Bilo je teško izdržati napade i etiketiranja ali je Suzana imala snagu da istraje na svom putu”, rekao je Durmanović.

Na komemoraciji pristupnima se obratila i kćerka Suzane Rađen – Todorić, Mia.

“Otkako sam se rodila znala sam da sam po nečemu posebna, po tome što me je rodila Suzana Rađen – Todorić. Prije svega,  ona je bila kćerka, majka i supruga, simbol časti i dostojanstva”, rekla je Mia.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Bijeljina smrću  Suzane Rađen – Todorić ostala bez velikog profesionalca i patriote.

“Suzana je bila uzor, neko ko se istinski borio za pravdu u vremenima kada je teško razlikovati istinu od neistine i pravdu od nepravde. Bila je jedinstvena, odmjerena i odsječna. Do istine je dolazila na taj način, a ta istina je od goruće važnosti za svakog čovjeka, rekao je Petrović.

Od Suzane Rađen – Todorić, pored porodice, oprostile su se i brojne kolege, prijatelji,  predstavnici GU Bijeljina i brojne ličnosti iz javnog i političkog života Republike Srpske.

Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen Todorić biće sahranjena danas u 13 časova na gradskom groblju u Pučilama u Bijeljini.

Suzana Rađen Todorić preminula je u petak, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini.

(BN)

Komentar