Grad Trebinje
Trebinje

MINISTARKA ODUŠEVLJENA PROJEKTIMA U Trebinje treba uložiti sredstva, kvalitetno se troše

 – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Trebinju da će Vlada Srpske ove godine svim lokalnim zajednicama u Srpskoj podijeliti 20 miliona КM, te da će iznos koji će dobiti opštine ili gradovi zavisiti od projekta kojim će aplicirati.

“U skladu sa veličinom lokalne zajednice i kvalitetnim programom ili projektom, maksimalno je milion КM da se dobije. Vjerujem da će Trebinje ispuniti taj zahtjev da dobije milion КM, jer zaista ovdje treba uložiti sredstva zato što se vrlo kvalitetno koriste”, rekla je Vidovićeva novinarima u Trebinju.

Ona je navela da je svim lokalnim zajednicama u Srpskoj poslala zahtjeve da do kraja avgusta apliciraju sa određenim projektima.

Na sastanku Vidovićeve sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem dogovoreno je da će ovaj grad aplicirati sa projektom slobodna zona.

Vidovićeva je dodala da je zadovoljna razvojem Trebinja i da će ovaj grad uvijek imati podršku Vlade i ministarstva.

Vidovićeva je konstatovala da su tri najznačajnije privredne oblasti u Trebinju energetika, poljoprivreda i turizam.

“Oduševljena sam kada sam čula šta je sve Trebinje preduzelo, koje projekte je realizovalo i koje podsticaje je dalo za privredu. Mnogi gradovi bi trebalo da prepišu ovo što je Trebinje uradilo. Sve se vidi kroz jedan ogroman razvoj posljednjih nekoliko godina”, istakla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da posebno podržava politiku podrške mladim ljudima koju sprovodi Trebinje.

Vidovićeva je naglasila da Vlada i resorno ministarstvo uvijek pokušavaju da pomognu svim lokalnim zajednicama u Srpskoj i podsjetila da je prošle godine u doba virusa korona opštinama i gradovima podijeljeno oko 30 miliona КM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ministra finansija Srpske upoznao o svim aktivnostima koje realizuje grad, te o stanju u gradskom budžetu.

“Dobili smo zahtjev da u narednih mjesec dana apliciramo sa nekim kapitalnim projektom u iznosu do milion КM, što je i te kako značajno. Ono što će grad Trebinje aplicirati je vjerovatno ulaganje u prvu slobodnu zonu u Republici Srpskoj”, naveo je Ćurić.

On je dodao da je za taj projekat neophodna infrastruktura da bi došli privrednici i da bi bila otvorena nova radna mjesta.

Ćurić je dodao da je na sastanku razgovarano o planovima i o tome kako poboljšati standard u Trebinju i Srpskoj i kako dovesti investitore na ovo područje.

SRNA