Grad Trebinje
Republika Srpska

Oglasilo se Tužilaštvo BiH nakon hapšenja policijskog službenika MUP-a RS i sina banjalučkog biznismena

Po nalogu Tužilaštva BiH pripadnici MUP-a RS lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više krivičnih djela, a među osumnjičenim je i policijski službenik MUP-a RS.

“Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banja Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981). Osobe koje su lišene slobode pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica, a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om”, navode iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

“Tužilaštvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi”, poručuju iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo Nedeljko Lubura je visokorangirani inspektor u MUP-u RS, a Bojan Roguljić sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića.

Komentar