Grad Trebinje
Republika Srpska

Oglasio se Dodik nakon što je Mandić optužio njegovog savjetnika za napad

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prosto nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije “doslovno slagao sve” o događaju u vezi sa savjetnikom predsjednika Branislavom Okukom u Trebinju.

Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumentovane, Mandić je pokušao da napadne s osobom, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti – naveo je Dodik.

On je istakao da je apsurdno dovoditi u isti kontekst patriotizam Okuke i Mandića.

– Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti – naveo je Dodik na društvenoj platformi Iks.

Komentar