Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Opozicija sa borcima: Tražimo hitnu sjednicu (Video)

Ubrzo zatim, pred okupljene borce izašli su poslanici iz redova opozicije. 

Predstavnici boraca ušli su u NSRS da zatraže da im se obrati bilo ko iz Skupštine, ali im je rečeno da je pauza u toku i da sačekaju sat vremena.

Ubrzo zatim, pred okupljene borce izašli su poslanici iz redova opozicije. 

“Tražićemo vanredni kolegijum da se uvrsti tačka na dnevni red danas da se rješavaju pitanja boraca. Ukoliko većina ne pristane na to, mi ćemo se vratiti ovdje da vi kažete šta dalje da radimo. Nadamo se da će ljudi iz vlasti imati razumijevanje za vas i da će ispoštovati ovo što vi od njih tražite. Vidimo se za pola sata”, rekao je Darko Babalj, poslanik SDS-a u NSRS.

Prethodno borci su razgovarali i sa predsjendicom Republike Srpske Željka Cvijanović i sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i zajendički ocijenili da je kroz partnerstvo i dijalog potrebno raditi na rješavanju svih pitanja od značaja za predstavnike organizacija proisteklih iz rata i unapređenju njihovog sveukupnog položaja u društvu, saopšteno je nakon tog sastanka.

Predsjednik Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske Risto Jeftić kazao je novinarima u Banjaluci da su Dodik i Cvijanovićeva iskazali spremnost da pomognu boračkoj populaciji, prije svega kada je riječ o reviziji boračkih prava.

“Ali, mi nemamo vremena za čekanje… Rekli smo da pravo na borački dodatak treba da imaju iskreni učesnici rata, jer ima lažnih boraca i da oni koji su zaslužili i ostvare svoja prava”, rekao je Jeftić.

(BN/Buka/Srna Foto: Buka) 

Komentar