Grad Trebinje
Košarka

OPROŠTAJ UZ TITULU Milić: Finale Evrolige kruna klupske karijere

Finale Evrolige je kruna dosadašnje klupske karijere i nadam se da ću u budućnosti opet biti učesnica ovog spektakla – poručila je sad već bivša košarkašica španskog tima Avenida Nikolina Milić.

Košarkašica iz Trebinja je poražena sa svojom ekipom u finalu od Jekatarinburga (68:78) , ali je sam plasman u finale veliki uspjeh za španski tim.

– Na početku sezone sigurno da nismo očekivali ovakav rezultat. Ali ekipa je zaista kvalitetno radila u proteklom periodu i rasli smo kao tim kako je sezone odmicala. Atmosfera je bila sve bolja i to je uz kvalitetan rad bio naš recept za uspjeh. Bile smo sve bolje tako da smo počele vjerovati da možemo napraviti dobar rezultat. Naš trener Roberto Injiguaz ima veliko iskustvo sa ovim rivalima, vodio je Šopron ranije tako da nas je odlično spremio i izborili smo finale. Ovo je za mene zaista kruna dosadašnje klupske karijere. Igrati finalni turnir Evrolige je svakako san a ja sam ga ostvarila i nadam se da ću u budućnosti uspjeti da to ponovim pa zašto ne i da osvojim trofej – istakla je Trebinjka.

Njena ekipa je 201 bila šampion Evrope a sad se opet vratila na veliku scenu. Ipak Jekatarinburg je bio prejak rival.

– Jekaterinburg je ubjedljivo najjača ekipa sa WNBA zvezdama. To je klub kojem je ovo bila četvrta titula u posljednjih šest godina, s tim da prošle godine zbog pandemije korona virusa nije bilo prvaka Evrope. U odnosu na njih, mi smo klub, sa neuporedivo manjim budžetom, ali natjerali smo ih da se baš pomuče da bi nas pobijedili u finalu.

Nikolina Milić se odomaćila u Španiji. Nakon što je bila sjajna u timu Gernike prešla je u tim iz Salamanke i ističe da je prezadovoljna. 

-Španija je zaista prelijepa zemlja. Bila sam prošle godine članica Gernike igrala sam Evrokup, a onda sam željela da napravim novi iskorak. Potpisala sam za Avenidu upravo kako bih igrala Evroligu i sad mi se san ostvario. Svaka košarkašica želi da se odmjeri sa najboljima u najkvalitetnijem takmičenju i za mene je ovo bio veliki izazov a sezona je krunisana finalnim turnirom. Nažalost zbog situacije sa korona virusom nisam u potpunosti upoznala grad, ali sve što sam vidjela je predivno.

Sezonu je Milić krunisala osvajanjem titule šampiona. Avenida je savladala Gerniku a zatim i Valensiju. Nakon osvajanja titule klub se zahvalio na saradnji

Za košarkašku reprezentaciju Srbije ovo će da bude veoma naporna godine. Naime, ekipa Marine Maljković ima dva velika takmičenja. Prvo iskušenje ih očekuje od 17. juna kada će nastupiti na Evropskom prvenstvu . Srbija će biti u Grupi B zajedno sa selekcijama Crne Gore, Italije i Grčke. Nakon toga slijede i Olimpijske igre.

– Dobri rezultati reprezentacije u posljednje vrijeme sigurno su donijeli velika očekivanja. Znamo da se od nas očekuju medalje, a mi sa svoje strane možemo obećati da ćemo na svakom meču dati svoj maksimum. Praktično nećemo imati odmor ove godine imamo dva velika takmičenja i želimo što bolje da se spremimo. Prvo smo skoncentrisani na Evropsko prvenstvo gdje vjerujem da možemo proži grupu. Nadam se da ćemo sve biti zdrave i kao što selektor Marina Maljković ističe sigurno ćemo ići od utakmice do utakmice i pokušati da ostvarimo najbolji rezultat. Uspjesi nas obavezu da u svakom meču idemo na pobjedu i vidjećemo gdje ćemo na kraju završiti. Nikad nismo davale prevelika obećanja, već smo uvijek bile skoncentrisane na dobar rad i nadam se da će to donijeti uspjeh. Svakako Olimpijske igre su san svakog sportiste i dodatnog motiva za takvo takmičenje ne treba – dodala je Nikolina Milić.

Darko Dragičević/srpskainfo.com

Povezane vijesti

Trebinjka Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere

admin

TREBINJKA NAJBOLJA: Nikolina Milić MVP Super Kupa Španije

admin