Grad Trebinje
Trebinje

Organizovan humanitarni bazar za pomoć djeci iz socijalno ugroženih porodica

Na gradskom trgu u Trebinju danas su članovi Humanitarnog udruženja „Djeca djeci“ organizovali humanitarni bazar za pomoć djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Prodaju divne rukotvorine, suvenire, igračke, cvijeće, novogodišnje ukrase, poslastice.

Jelena Pravica, član Udruženja „Djeca djeci“ kaže da se ovaj bazar tradicionalno održava već treću godinu i da je njegov cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć djeci iz socijalno ugroženih kategorija.

„Takvih porodica je, nažalost, dosta. Veliki doprinos za ovaj bazar su dala djeca, ima mnogo kreativne djece koja su napravila razne suvenire, rukotvorine, koje rado uzimaju naši sugrađani. U gradu imamo dosta kreativaca koji imaju svoje neke poslove, koji su nam se danas pridružili , a znamo da ih ima još pa ih ovim putem pozivamo da nam se pridruže u ovoj humanoj misiji. Jer svaka rukotvorina je nama dobrodošla, kao i svaki čovjek koji želi pomoći“, kaže ona.

Humanitarnim radom, ovo udruženje se bavi tokom cijele godine.

„Imamo razne aktivnosti koje su u suštini za pomoć socijalno ugroženim porodicama. Građani s osmijehom prilaze štandovima i rado učestvuju u ovoj humanoj akciji“, dodaje Jelena.

Humanitarno udruženje „Djeca djeci“ postoji već pet godina i ima 30- tak članova.

Radio Trebinje