Grad Trebinje
Fudbal

Orlići su miljenici sreće! Senzacija Andore Srbiju gurnula do elitne runde

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina i mlađi) plasirala se u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Orlići nastavljaju put ka kontinentalnom šampionatu, uprkos porazu od Škotske rezultatom 2:1 u poslednjem meču grupe 3, zahvaljujući senzacionalnoj pobjedi Andore nad Bugarskom (2:1) u drugoj utakmici grupe.

Uoči završnog kola turnira u Varni, Srbija i Škotska su ušle sa po četiri boda, Bugarska je imala dva, a Andora nijedan. Srbiji je samo pobjeda „igrala“ kako ne bi zavisio od ishoda druge utakmice, gde je Bugarska kao domaćin bila veliki favorit, pošto je imao lošiju gol razliku od Škota.

Trijumf, ipak, nije ostvaren. Pa ni remi. Uzalud su igrači Radovana Krivokapića imali inicijativu sve vrijeme i velike šanse, pa i jednu pogođenu prečku. 

Pad koncentracije u finišu prvog poluvremena i na kraju utakmice, presudili su u korist Ostrvljana. Magnus Mekenzi golom u 42. minutu i Malači Šarp u 90. rešili su utakmicu. Jovan Milošević je u nadoknadi iz penala samo ublažio poraz.

Srbija je već na poluvremenu bila u nokdaunu. Gubila je od Škota, a Bugari su vodili protiv Andore. Smiješio se veliki krah u kvalifikacijama.

Ipak, u nastavku se se dogodio nevjerovatan obrt. Postali smo miljenici sreće! Andora je uspjela da poravna početkom drugog dijela, pa je Bugarska dobila crveni karton i tako sama doprinijela senzaciji, koja je krunisana preokretom Andore i prolaskom Orlića u narednu fazu kvalifikacija.

Škotska je osvojila ukupno sedam bodova i kao lider grupe ide dalje. Srbija sa pozicije dva i četiri boda prolazi. Andora je treća sa tri, a Bugarska poslednja sa dva.

Komentar