Grad Trebinje
Tenis

OSAM NEDJELJA DO SNA Novak počeo 369. nedjelju na tronu ATP liste,

Novak Đoković i dalje je na prvom mjestu ATP liste, iako je poražen u polufinalu Madrida. Najbolji teniser svijeta izgubio je 140 bodova, ne i prednost u odnosu na Danila Medvedeva.

Rus je ostao bez 90 bodova, razlika nije velika, Novak ima 8260 bodova, Danil 7990.

Na trećem mjestu je Aleksandar Zverev, slijede Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, a na šesto mjesto popeo se Karlos Alkaraz. Talentovani Španac je odavno afirmisan teniser i to potvrđuje titula u Madridu, koju je osvojio pobjedama nad Nadalom, Đokovićem i Zverevim. Slijede Rubljev, Beretini, Ože-Alijasim i Kasper Rud, koji je pao sa sedmog na 10. mjesto.

Ono što je posebno važno jeste činjenica da je Novak počeo 369. nedjelju na tronu ATP liste, odavno je prevazišao Rodžera Federera na vječnoj listi (310 nedelja) i sada napada apsolutni rekord.

Na tronu je Štefi Graf sa 377 nedelja na vrhu, a Novak bi mogao to uskoro da prestigne ukoliko nastavi sa podizanjem forme. Poslije preduge pauze i samo četiri meča u 2022. godini do Srbija Opena, u Madridu je potvrdio uspon dolaskom do polufinala, sada ima priliku da vrhunac dostigne u Rimu i Parizu na Rolan Garosu.

Da bi zadržao prvo mjesto bez obzira na konkurenciju potrebno je da izbori polufinale u Rimu i onda će i dalje ostati lider ATP liste.

srpskainfo.com