Grad Trebinje
Trebinje

Osuda ponašanja Vukanovića

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Milan Kovač osudio je ponašanje Nebojše Vukanovića, pozvao institucije da zaštite građane Trebinja od svakog narušavanja javnog reda i mira i poručio da nijedan pojedinac ne može biti iznad zakona, makar bio i narodni poslanik.

“Želim da osudim svaki napad na institucije pravosudnog sistema i očekujem da ovakvi i slični događaji budu procesuirani u skladu sa zakonskim procesima”, rekao je Kovač novinarima u Trebinju, komentarišući jutrošnje privođenje Vukanovića zbog verbalnog vrijeđanja predsjednika Okružnog i Osnovnog suda u Trebinju Bojana Stevića i Milana Bosića.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a u Trebinju Bojan Šapurić osudio je današnje ponašanje narodnog poslanika Nebojše Vukanovića i poručio da se politika ne vodi na ulicama grada, već u institucijama.

“Sve se rješava tu, a ne na ulicama, gdje se šalje ružna i krajnje nenormalna slika. Presude koje dolaze ljudima, treba da se zapitaju zašto je to tako, i u stvari ko je kriv, jer svako podnese svoje dokaze i činjenice, sudije presude u skladu sa tim”, rekao je Šapurić novinarima u Trebinju.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović uhapšen je jutros u Trebinju zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske.

Predsjednik Okružnog suda u Trebinju Bojan Stević izjavio je da je njega i predsjednika Osnovnog suda Milana Bosića jutros vrijeđao Nebojša Vukanović zbog čega je djelovala i policija.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je lice čiji su inicijali N.V. jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira.

Luka Petrović: Vukanovićev “šou program”

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a  Trebinje Luka Petrović juče je najoštrije osudio prijetnje i vrijeđanje narodnog poslanika Nebojše Vukanovića upućenog predsjednicima Osnovnog i Okružnog suda Bojana Stevića i Milana Bosića i tužiocima u Trebinju, ocijenivši da je u pitanju Vukanovićev “šou program”, kako bi se dodvorio ostatku opozicione koalicije.

Petrović je zapitao otkud pravo Vukanoviću da uhodi ljude, proziva ih i maltretira.

“Ovo nije prvi nedopustivi ispad Vukanovića koji, kada god se osjeti ugroženo i izgubi poene u očima javnosti i koalicionih partnera, pribjegava šou programu”,  istakao je Petrović.

Predsjednik SNSD-a dodaje da je interesantno što se niko od Vukanovih “saboraca” nije oglašavao dok je vrijeđao  blaženopočivšeg patrijarha Irineja.

“Nezamislivo je da se nakon najgnusnijih  uvreda ka najsvetijem što imamo, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom poglavaru i  izraza od kojih se svaki pravoslavac postidio i zacrvenio, niko iz opozicije nije našao za shodno da prokomentariše”, kazao je Petrović.

Smatra da je i jutrošnje Vukanovo ponašanje samo jedan od načina da se dodvori ostatku koalicije.

“Cilj mu je da  povrati izgubljeni rejting i autoritet u političkom smislu. Nekoliko puta je do sada zapomagao iz Trebinja, ali ga njegovi partneri i prijatelji nisu čuli, zato je danas bio toliko glasan. Nedostatak publiciteta i gubitnički put prema narednim izborima sve više prave nervozu samozvanom borcu za pravdu i red. Dnašnjim ponašanjem želio je da se nekome dodvori kako bi na sljedećim izborima obezbijedio neku poziciju jer sam nema nikakve šanse”, ocjenjuje Petrović.

Predsjednik SNSD-a smatra da od Vukanovićevih ispada cijelo Trebinje trpi štetu jer grad predstavlja u najgorem svjetlu.

“Odbacujemo da budemo kao on, odbacujemo jezik vrijeđanja, napade na pravosudne institucije, policiju, neistomišljenike”, naglasio je Petrović.