Grad Trebinje
Republika Srpska

OSUMNJIČEN ZA TERORIZAM Određen jednomjesečni pritvor maloljetniku koji nacrtao PLAN NAPADA na školu u Trebinju

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor R.T. (17) iz Bileće, osumnjičenom za planiranje napada na Centar srednjih škola u Trebinju.

Pritvor je određen nakon što je sudija za prethodni postupak uvažio prijedlog Republičkog javnog tužilaštva i maloljetnik je sproveden u KPZ Banjaluka. Njemu se na teret stavlja pokušaj terorizma, piše ATV.

Maloljetnik je u lajv četu na društvenoj mreži ”TikTok” prikazivao skicu i plan napada na školu u Trebinju. Na skici je popisao mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, navodeći da će sve okončati saomoubistvom.

Na skici su označeni ulazi u školu, dvorište, hodnik, stepenište, te popisan broj mrtvih po različitim prostorijama. Upisao je i ukupna kalkulacija u kojoj se navodi 12 mrtvih i 23 ranjena. Maloljetnik je na snimku prikazao i pištolj, za koji se ispostavilo da je plastični.

Spornom četu prisustvovalo je više osoba, a jedan zabrinuti korisnik ”TikToka” je sve prijavio policiji, navodeći da ga sve podsjeća na masakr koji se odigrao u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Na noge su odmah podignute sve raspoložive snage policija, a pomoću IP adresa osumnjičeni je lociran i uhapšen. Ispostavilo se da se radi o maloljetniku koji je tvrdio da nije imao stvarnu namjeru da napadne školu.

Komentar