Grad Trebinje
Hercegovina

Ovaj hercegovački grad svim studentima daje po 500 KM!

Grad Ljubuški nastavlja s podrškom studentima i ove godine, pa će tako svi brucoši sa prebivalištem na području Ljubuškog dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih finansijske podrške brucošima Grada Ljubuškog u akademskoj 2023/24 godini donesen je na 28. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški.

Pravo na podršku imaju svi studenti koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih univerziteta, a koji imaju prebivalište na području grada Ljubuškog.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je za Radio Ljubuški kazao kako već na sljedećoj sjednici ide Odluka o podršci za studente viših godina.

– Mi preko 300.000 KM izdvajamo za studente, a ovdje smo u posebnu stavku ubacili 76.000 KM koje su već isplaćene u petom mjesecu. Znači 300 KM su dobili svi maturanti na području Grada Ljubuškog. To je samo jedna mala gesta, mali znak pažnje prema njihovim roditeljima. Znamo kako je sve nažalost postalo skupo, pokušavamo da to našim roditeljima i učenicima bude mali znak zahvale za završetak njihovog srednjoškolskog obrazovanja. I naravno, zahvala ide našim nastavnicima, profesorima, učiteljima koji se trude u našu djecu usaditi znanje i odgojiti ih skupa s nama, kazao je Markotić za Radio Ljubuški.

Komentar