Grad Trebinje
Izdvojeno Video Tenis

Ovo je ludilo, ovo je Novak! Podatak za nevjericu, Đoković polako i sigurno postaje “veći od tenisa” (Video)

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na mastersu u Parizu, pošto je u velikom finalu porazio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0. Po setovima je bilo 6:3, 6:4.

Ovo je sedmi put da je Đoković podigao trofej namjenjen osvajaču Pariza, a čak 40. put je u karijeri stigao do masters titule, čime je dodatno pobjegao svojim najbližim pratiocima na vječnoj listi.

Nevjerovatan podatak je da je Novak Đoković osvojio svoju 40. titulu, a da svih 50 najboljih tenisera zajedno imaju 41 masters titulu.

Mučio se naš as čitave nedelje, prvo sa stomačnim virusom, zbog čega je bilo vidljivo da nije 100% spreman, a zatim i zbog nesportske publike u Parizu. Ipak, sve probleme je uspešno riješio, a na kraju je stigao do 97. titule u karijeri, natjeravši čak i najveće hejtere da mu aplaudiraju.

Nije uspio Dimitrov da napravi ovo finale zanimljivijim, Novak je u dva seta riješio stvari u svoju korist, a nakon govora posle finala, Đoković je podigao pehar u Bersiju, dok mu je čitava dvorana aplaudirala i još jednom se poklonila najvećem ikada.

Đoković blizu prvog mjesta na kraju godine

Da bi godinu završio kao prvi Novaku je potreban samo jedan trijumf na Završnom mastersu u Torinu protiv tri rivala u grupi. Takođe, samo jedan poraz Alkarasa na istom mjestu značio bi ostanak na tronu u 2023. godini. 

Ono što je takođe bitno je činjenica da bi Đoković tim epilogom kupio višemjesečni ostanak na tronu, pošto se u decembru i januaru ne igra tenis za bodove, pored pauze.

Komentar