Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Ovo je LUKA SUŠIĆ, đak generacije trebinjske Gimnazije

Luka Sušić je đak generacije Gimnazije “Jovan Dučić”.

Prema njegovim riječima, ponosan je  što je ostvario ovako veliki uspijeh. Svi predmeti su mu išli od ruke, ali je najviše volio matematiku i fiziku, a govori engleski i njemački.

Priznanje i nagrade za njega znače da je njegovo znanje na visokom nivou i da može upisati fakultet koji želi.

Želja mu je da upiše Eletrotehnički fakultet, smjer računarstvo-informaciona tehnologija u Beogradu, a o školi koju je završio ima samo riječi hvale.

“Gimnazija mi je dala dobre temelje da upišem ovaj fakultet. To je škola koju upisuju najbolji đaci i atmosfera vas tjera da budete još bolji, da se više trudite i učite. Tako da bih svima preporučio da upišu ovu školu. Ove četiri godine brzo su prošle, a ostaće u sjećanju nezaboravna druženja, smijeh, prijateljstva, profesori i naravno moj uspjeh”, kazao je on.

Sebe vidi u programiranju, jer je to posao budućnosti.

Kako kaže, prirodne nauke su mu bliže jer je oduvijek pokušavao da na racionalan i logičan način objašnjava stvari, a logično razmišljanje se najlakše može unaprijediti ako se rade matematika i fizika.

 Matursko veče je proslavio prije dvije noći sa svojim razredom.

“Bilo je lijepo, prije druženja u restoranu smo se fotografisali i onda nastavili druženje. Pošto mjere ne dozvoljavaju, morali smo svi razredi samostalno da napravimo matursku žurku”, zaključio je Sušić.

Anica Skočajić/Radio Trebinje