Grad Trebinje
Video Trebinje

Ovo je terorista koji je uhapšen u Trebinju /VIDEO/

Aleksis Isaurat iz Francuske koji se sumnjiči za krivična djela vezana za terorizam, oružje i visoku tehnologiju uhapšen je danas u okolini Trebinja.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, kazali su da je, gore navedeni, uhapšen danas oko 16.10 časova.

– Dana 29.12.2023. godine na području grada Trebinja lišeno je slobode lice koje se  nalazi na centralnoj poternici rep.Francuske, inicijala I. A. H. F. J., 1987. godište, za krivično djelo promet eksplozivnih materija, oružja i municije, djela visoke tehnologije. Nakon preduzetih svih policijskih mjera i radnji lice je pronađeno i lišeno slobode u gradu Trebinju oko 16.10 časova, bez pružanja otpora – naveli su iz PU Trebinje.

Hapšen u Banjaluci

Aleksis je u maju ove godine uhapšen u Banjaluci, a na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Interpol u Parizu.

“U saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ektremizma policijski službenici PU Banjaluka došli su do saznanja o eventualnom mjestu boravka A.I.H.F.J., državljanina Francuske, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane Interpola Pariz. Nakon pronalaska i utvrđivanja identiteta osumnjičeni je uhapšen”, naveli su tada iz PU Banjaluka.

Takođe, tada su dodali da je o svemu obaviješten Sud BiH te da je Isaurat sproveden u Sarajevu.

Sud BiH odredio je tada privremeni pritvor državljaninu Francuske, koji je uhapšen u Banjaluci na osnovu crvene potjernice Interpola Pariz.

“U postupku izručenja potraživanog Aleksisa Isaurata Sud BiH je donio rješenje kojim je prema potraživanom određen privremeni pritvor koji može trajati najduže 18 dana odnosno do 28. maja ili do nove odluke suda”, rekli su tada u Sudu BiH.

Izašao na slobodu

Nakon isteka privremenog pritvora, on je pušten na slobodu, jer nije zatraženo njegovo izručenje.

Pušten je na slobodu, ali potjernica nije povučena, te je i dalje ostala aktivna.

Koristio više imena

Isaurat je koristio više imena zbog čega je policija imala težak zadatak da preko Interpola potvrdi njegov identitet. U pojedinim dokumentima koristio je ime Aleksis Isaurt, a u drugim Frank Saron.

Veličao Hitlera

O njemu su izvještavali mediji u Francuskoj, Slovačkoj, Italiji i Mađarskoj gdje je u nekoliko navrata hapšen. Više puta osuđivan je zbog posjedovanja oružja. U medijima se navodilo da se Isaurat isticao po rasističkim i homofobnim stavovima koje je iznosio na internetu. Po tijelu ima više tetovaža kojima se veličaju nacisti i Adolf Hitler.

ATV

Komentar