Grad Trebinje
Trebinje

Ozvaničen početak izgradnje mosta na Trebišnjici

U Trebinju je danas ozvaničen početak izgradnje mosta na rijeci Trebišnjici koju sa 12 miliona KM sa PDV-om finansira preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici”.

Izgradnja mosta realizuje se u okviru projekta velike obilaznice.

Direktor preduzeća “Hidroelektrane na Trebišnjici” Gordan Mišeljić rekao je novinarima da je ovo do sada najveći most na rijeci Trebišnjici, dužine 484, a širine 11,6 metara i dio je obilaznice oko grada.

Mišeljić je naveo da je rok izvođenja radova dvije godine.

Direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Davor Kostrešević izjavio je novinarima da je nakon prevoja Čemerno, završene rehabilitacije putnog pravca LJubinje-Trebinje, na red došla i izgradnja istočne obilaznice oko grada Trebinja.

On je napomenuo da je početak radova na ovom projektu izgradnja mosta na rijeci Trebišnjici, a nakon toga slijede dvije faze izvođenja radova na samoj saobraćajnici.

“Prva faza bi se odnosila na dionicu od Aleksine međe do Banjevaca, a druga od Banjevaca do Podglivlja ukupne vrijednosti oko 15 miliona KM, s tim da je po prilivu finansijskih sredstva kompletna investicija planirana na srednjoročnom nivou naredne tri godine”, rekao je Kostrešević.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naveo je da je za grad značajno što postoji veliko interesovanje privrednika da istočna obilaznica bude iskorištena za gradnju objekata koji su od izuzetnog značaja i za Trebinje i za Hercegovinu.

“Tu mislim na poslovne objekte, na izgradnje benzinskih pumpi. Značajno je da je veliki broj privrednika zainteresovan za izgradnju hotela na ovoj dionici. Izgradnjom istočne obilaznice stvorićemo mogućnost da u gradu Trebinju bude stvorena pješačka zona”, kaže Ćurić.

On je podsjetio da je u toku gradnja zapadne obilaznice u gradu, kao i radovi na saobraćajnici Trebinje-LJubinje, te dodao da se u narednom periodu očekuje da počne realizacija puta Tjentište-Šćepan Polje koji sufinansira Vlada Srbije, što je podržano od nadležnog ministarstva i “Puteva Republike Srpske”.

Izvođač radova na izgradnji mosta je preduzeće “Integral inženjering”.

SRNA