Grad Trebinje
Video Košarka

Partizan posle drame dobio Zvezdu u derbiju! Vječiti priredili spektakl o kom će pričati cijela Evropa! (VIDEO)

Veoma dobra utakmica viđena je u Beogradu, gdje pobeda odlazi na crno-bijelu stranu!

Košarkaši Partizana su uz veliku muku i veoma dobru utakmicu uspjeli da odbrane domaći teren u Evroligi u vječitom derbiju, gde su savladali Crvenu zvezdu sa 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21), i to nakon velikog preokreta, pošto su u poslednju dionicu ušli sa čak 10 poena zaostatka!

Borba tokom svih 40 minuta, od prvog, do poslednjeg i dosta veliki broj preokreta viđen je na meču. Zvezda je očajno ušla u utakmicu, promašili su sve što su šutnuli, imali su šut iz igre 1/10, dok je Partizan to koristio i otišao je na velikih +15 već na samom startu utakmice.

Tada se krenulo u drugoj deonici, krenula je Zvezda, do poluvremena je nadoknadila sav minus, a onda je u trećoj dionici i otišla na velikih +10.

Činilo se samo tada veliku prednost, da bi u poslednjoj dionici i Partizan imao svoju sekvencu, pogotovo preko Alekse Avramovića, koji je imao nevjerovatnu energiju koja je podigla njegov tim i koja ih je vratila

Ipak, ključna je bila poslednja dionica, gdje je Partizan postigao 35 poena, naspram 21 koliko je Zvezda dala. Upravo tu je i načinjena prevaga u ovom meču.

U neizvjesnoj završnici u 39. minutu Doužer i Avramović su pogodili bitne trojke, dok je na drugoj strani tragičar Miloš Teodosić koji je promašio tri slobodna bacanja u samom finišu meča.

Ekipu Partizana predvodili su Avramović sa 14 poena, Ledej sa 13 poena, Jaramaz sa 12 poena i Kaminski sa 11 poena.

U timu Crvene zvezde Bolomboj je postigao 16 poena, Nejpier 14, a po 11 Hanga i Dos Santos.

Tim Željka Obradovića sada ima učinak 2-3, a ekipa Janisa Sferopulosa 1-4.

Komentar