Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Patrijarh Porfirije u Trebinju (FOTO/VIDEO)

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u Trebinje u prvu kanonsku posjetu zahumsko – hercegovačkoj eparhiji.

Na gradskom trgu dočekao ga je veliki broj vjernika, koji su u svečanoj litiji, zajedno sa patrijarhom, a onda je u hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, služio doksologiju.

Patrijarha je na uglu ulica Kralja Petra Prvog Oslobodioca i Јovana Dučića, dočekao preosvećeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, te brojno sveštenstvo i monaštvo Srpske pravoslavne crkve.

Srpskog patrijarha dočekao je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, kao i drugi predstavnici javnog i političkog života ovog grada i Hercegovine.

Potom je Njegova svetost, u porti Hrama, prisustovala koncertu pravoslavne duhovne muzike, organizovanog povodom proslave 130 godina od osnivanja Crkvenog hora “Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški”.

Sutra ujutro, uoči velikog praznika, dana Svetog Vasilija Ostroškog, ovdje u Sabornom hramu, s početkom u devet časova, patrijarh Porfirije uz sasluženje monaštva, sveštenstva i vjernika, predovidće svetu arhijerejsku liturgiju.

Planirano je da patrijarh posjeti i Duhovni centar u Mrkonjićima. Potom će krenuti put Crne Gore, u kanonsku posjetu Mitropoliji crnogorsko -primorskoj.