Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Petrović: Imaćemo stabilnu skupštinsku većinu u Trebinju

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović izjavio je da ova stranka, na osnovu prebrojanih 89 odsto glasova, u Trebinju ima 40 odsto, te očekuje da će zajedno sa koalicionim partnerima imati stabilnu skupštinsku većinu, odnosno 20 odbornika.
“Znači imaćemo stabilnu skupštinsku većinu i na taj način ćemo omogućiti da razvoj grada nastavimo na onom mjestu gdje smo stali. Nastavljamo već sutra. Ima dosta projekata, programa koje treba realizovati, građani Trebinja su poručili da je ova stranka najjači stub razvoja našeg grada”, naveo je Petrović.

On je rekao da su koalicioni partneri SNSD-a DNS, DEMOS, Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska i NDP prošli u Skupštinu grada Trebinja.

“SDS je pao na devet odsto, PDP na 8,40 sa Hercegovačkim narodnim pokretom i Nebojša Vukanović Lista za pravdu i red na 15,20 odsto. Možemo da konstatujemo da SNSD u Trebinju sam ima više nego sve tri opozicione koalacije, plus naši koalicioni partneri”, rekao je Petrović.

Petrović je istakao da očekuje da u narednom periodu ojjačaju sa kadrovima i zahvalio svima koji su dali povjerenje SNSD-u i gradonačelniku Mirku Ćuriću.

On je dodao da SNSD na nivou Republike Srpske ima značajan gubitak na mjestu gradonačelnika Banjaluke, ali da je skupštinska većina na strani SNSD-a.

Prema njegovim riječima, broj gradova je veći za jedan nego 2016. godine, sada imaju 41 lokalnu zajednicu gdje su dobili gradonačelnika i skupštinsku većinu.

Na kraju krajeva, naglasio je, i u Bijeljini imaju skupštinsku većinu, tako da idu dalje.

“One poruke koje su ljudi poslali i gdje smo imali greške moramo ispravljati u narednom periodu, onamo gdje je dato i povećano povjerenje kao u Trebinju, treba nastaviti ovim stopama, narod to voli i očekuje. Zahvaljujemo se ljudima koji su nam dali povjerenje da idemo i naredne četiri godine zajedno sa građanima koji žele ovu vlast. Oni koji ne žele, imaju opoziciju neka se druže sa njima”, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je razlika 1.400 glasova u odnosu na protivkandidata i zahvalio se svima koji su mu dali podršku, članovima SNSD-a, aktivistima i simpatizerima.

“Hvala vam što ste dali podršku, što nastavljamo gdje smo stali da dokažemo da ono što smo radili pred izbore nije samo radi izbora nego radi razvoja Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske”, poručio je Ćurić.

SRNA

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

NOVITETI NA IZBORIMA Glasačke kabine okrenute ka biračkom odboru i posmatračima treba da spriječe krađu glasova

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Fantomske stranke ugrožavaju integritet izbora

admin

Predsjednik CIK: Razmatra se uvođenje skenera bez izmjena izbornog zakona

admin