Izdvojeno Video Trebinje

Petrović najavio krivične prijave protiv “Liste za pravdu i red” (Video)


Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović izjavio je da će biti podnesene krivične prijave protiv svih članova Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića jer je ponovnim brojanjem glasova utvrđeno da su pripisivali glasove sebi, a oduzimali SNSD-u.

“One partije koje su nas optuživale, prije svega Lista za pravdu i red, kao i pojedinci iz PDP-a, su u suštini uzimali glasove sebi. Na biračkom mjestu 182B004 oni su pripisivali sebi glasove, a oduzeli SNSD-u jedan glas i nacionalnoj manjini pet glasova. Na biračkom mjestu 182B30 ustanovljeno je, takođe, da je dopisano Listi za pravdu i red dva glasa iz nevažećih listića”, rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Trebinju.

On je dodao da će tražiti brojanje listića i na drugim biračkim mjestima kada to zakonski rokovi dozvole, jer je očigledno da je to bilo nauštrb SNSD-a, a na korist opozicionih partija, prije svega Liste za pravdu i red.

Petrović je objasnio da je povod za ponovno brojanje glasova u Trebinju, prema informacijama iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, bila neusaglašenost baze iz Trebinja i baze iz CIK-a.

“Ni u jednom segmentu nismo učestvovali u zloupotrebama na dan izbora zato što smo željeli da nam izbori prođu u fer atmosferi”, naglasio je Petrović.

On je istakao da su građani dali puno povjerenje SNSD-u i koaliciji, da je ostvaren jedan od rekorda što se tiče Izborne jedinice 9, ali i rekordan rezultat u Srpskoj.

Petrović je rekao da je SNSD, kada je riječ o redovnim biračkim mjestima, ostvario ubjedljivu pobjedu u Trebinju.

“To je 39,5 odsto od ukupnog tijela koje je izašlo i važećih listića, što nam donosi 12 mandata. Koalicioni korpus je uzeo ukupno 19 odborničkih mjesta i imaćemo stabilnu skupštinsku većinu”, rekao je Petrović.

On je naveo da su sva tri opoziciona bloka izgubila izbore u Trebinju, te da je njihov potencijal 33 odsto, nasuprot kapaciteta koalicije okupljene oko SNSD-a koja je osvojila 67 odsto.

“U tom smislu potvrđujemo aposlutnu pobjedu aktuelne vlasti koja će nastaviti dalje da realizuje zacrtane programe i investicije u gradu”, istakao je Petrović.

Petrović je dodao da je evidentan pad Hercegovačkog narodnog pokreta zajedno sa PDP-om koji su treći po snazi, drugi po snazi je SDS, a prvi po snazi opozicionog bloka u Trebinju je Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

“Lista za pravdu i red u Trebinju osvojila oko 2.420 glasova što je upola manje nego što je ta lista očekivala i što je imala 2012. godine”, naveo je Petrović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je zahvalio svima koji su mu dali podršku, te naveo da je u Trebinju bilo više od 900 posmatrača na izborni dan i da je evidentno da je Lista za pravdu i red pravila najveće probleme.

SRNA


Povezane vijesti

Nema prodaje Elektroprivrede, procjena imovine je redovna procedura

admin

Lista “Ostajte ovdje” otvorila izbornu kampanju u Mostaru

admin

Planirani brojni projekti za ljepšu sliku grada

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više