Grad Trebinje
Video Košarka

Petrušev u klinču sa NBA zvijezdom! Veteran isključen zbog Filipa, trener oduševljen Srbinom (Video)

Filip Petrušev dobio je ozbiljniju minutažu u pobjedi Filadelfije nad Bruklinom (127:119), uspjelo mu je da zaradi isključenje zbog koškanja sa Benom Simonsom, ali je ostavio i solidan utisak igrom. Za 21 minut i 21 sekundu na parketu, došao je do sedam poena, pet skokova i tri asistencije uz jednu blokadu.

Napravio je Filip Petrušev i pet faulova, šutirao je 2/5 iz igre, od toga 1/3 za tri poena, bio je precizan oba puta sa linije penala. Tri skoka je imao u napadu, dva u odbrani, a posebno se izdvaja jedan momenat meča.

Na 8:38 do kraja u 4/4, Petrušev je imao ofanzivni skok i vratio se na šut. Sačekao ga je bek Netsa Ben Simons, koji ga je oštrije faulirao, bacivši ga na pod. 

Onda je došlo do žustrije rasprave kada je Petrušev ustao, pa su dobili tehničke. 

“Bio je ovo znak čvrstine Petruševa, koji je pokazao da neće dozvoliti da tek tako bude guran i bacan na parket”, prenosi USA Today.

– Bio je to samo jako, jako težak faul – rekao je Petrušev kasnije.

– Mislio sam da je to bilo nepotrebno jer nije mogao da dođe do lopte. Samo mislim… Ne želim da kažem da je to bila prljava igra, ali bilo je toliko nepotrebno, pa sam mu to samo stavio do znanja. On je uzvratio, a svi su videli ostalo.

Patrik Beverli, koji je stao uz Petruševa, takođe je imao šta da kaže Simonsu i on je napravio svoju drugu tehničku grešku koja je dovela do njegovog izbacivanja. Međutim, zbog činjenice da se zalagao za Petruševa, trener Nik Nurs je to dozvolio.

– Pat Bev se zalagao za Filipa. Dakle, tu ima dobrog drugarstva i timskog rada – naveo je Nurs. 

Petrušev je bio srećan što je Beverli bio uz njega, bio je zahvalan što je veteran riješio da ustane. 

– U toj konkretnoj situaciji, on se samo založio za mene kao pravi veteran. Samo sam mu zahvalan na svemu. Čuvao mi je leđa. Ne samo tamo, na treningu to radi, i ne samo za mene, takav je za sve. On je tu. On unosi ludu energiju, tu je za svakoga, podržava sve, tako da sam to zaista osetio. Osetio sam da mi je čuvao leđa i podržavao me, tako da mi je to dalo samopouzdanje.

Ubre je bio najefikasniji u Fili sa 21 poenom, Haris i Rid su dodali po 18. Sa druge strane, Tomas je imao 18 poena, Simons je došao do osam poena, šest skokova i devet asistencija.

sportal

Komentar