Grad Trebinje
Košarka Video

PIŠE ISTORIJU Jokićev rekord karijere od 50 poena (Video)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić noćas je u Sakramentu postigao 50 poena i time postavio novi rekord svoje dosadašnje NBA karijere, ali su njegovi Nagetsi ipak izgubili od Kingsa 119:114.

Igrao je Denver u glavnom gradu Kalifornije bez povređenih Džamala Marijea i Gerija Herisa, te je bilo jasno da će na Nikolinim leđima biti dodatni pritisak.

I odgovorio je centar iz Combora na taj izazov na sjajan način i uspeo ono što mi je za malo izmaklo prošlog vikenda u duelu protiv Јute.

Dobacio je Јokić konačno do magične cifre od 50 poena i ušao u taj izuzetni klub ne tako velikog broja igrača kojima je to pošlo za rukom u najjačoj ligi svijeta.

Šutirao je iz igre 20 od 33, trojke tri od šest i na to sve još dodao 12 asistencija, osam skokova, tri blokade i jednu ukradenu loptu za 41 minut u igri.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se pobijede “kraljevi” koji su slavili sa 119:114, u čijim redovima ponovo nije bilo srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice, ali jesu sjajni Herison Barns sa 28, Direon Foks sa 24 i ruki Tajris Heilbarton sa 23 poena.

A kakvu je noć imao i koliko je Nikola “vukao” svoj tim pokazuje i podatak da je drugiu strijelac tima bio Pol Milsap sa 14 poena, dok su Barton i Moris ubacili po 11.

Denver sada ima skor 11-10, dok je Sakramento odmah iza sa jednim porazom više.