Grad Trebinje
Ostali sportovi

Plivači KVS “Leotar” Dunja Pješčić i Dimitrije Setenčić uspješni na “Pikolu“ u Sarajevu

Na Olimpijskom bazenu “Otoka”, u subotu 28.10.2023. godine,  plivači KVS „Leotar“  su učestvovali na 9. Međunarodnom plivačkom mitingu “Bosna Piccolo Cup 2023”. Ovo tradicionalno plivačko takmičenje za malđe kategorije, kao i predhodnih godina, proteklo je u odličnoj  organizaciji PK “Bosna” Sarajevo. Na takmičenju je učestvovalo 435 plivača iz 27 klubova sa prostora Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Ove godine KVS “Leotar” na popularnom “Pikolu” su predstavljali Dunja Pješčić (2015), Dimitrije Setenčić (2014), Jana Milivojević (2013), Mihailo Tarana (2012) i Veljko Šinik (2012).

 Plivači KVS „Leotar“ na „Pikolu“ su postigli odlične rezultate, Dunja je osvojila zlatnu medalju na 50m leđno, srebro na 50m delfin i bronzu na 50m slobodno. Pored medalja Dunja je osvojila i pehar za najbolju takmičarku ovogodišnjeg “Pikola”u svojoj kategoriji. Dimitrije se okitio bronzanom medaljo na 50m leđno.

Velja, Jana i Mimi nisu osvojili medalje ali su otplivali svoje lične rekorde.

Za našu mlade takmičare „Pikolo“ nam je poslužio kao odlična uvertira pred 1. Međunarodni plivački miting „Trebinje Open 2023“ koje naš klub organizuje 11.11.2023. godine na zatvorenom olimpijskom bazenu SRC „Banje“ u našem gradu. Zadovoljni smo postignutim rezultatima u Sarajevu i konstatnom napredku naših plivača iz takmičenja u takmičenje. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS „Leotar“

Komentar