Grad Trebinje
Ostali sportovi

Plivači KVS „LEOTAR“ odlični kao takmičari i domaćini na ovogodišnjem 2.MPM “Trebišnjica kup”

Na zatvorenom olimpijskom bazenu “Ana Čučković” u organizaciji Kluba Vodenih Sportova „Leotar“ uz podršku Grada Trebinja, HET-a, JU bazeni Trebinje, NLB banke i mnogobrojnih trebinjskih privrednika 22.06.2024 godine održan je 2. Međunarodni Plivački Miting “Trebišnjica Cup” 2024. 

Na takmičenju je učestvovalo 292 plivača iz 16 klubova sa prostora Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Ukraine i Bosne i Hercegovine. Na svečanom otvaranju takmičenja učesnicima i gostima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Trebinka gospodin Dražen Bošković koji je i otvorio ovu sportsku manifestaciju.

Na ovogodišnjem Trebišnjica Kupu prvi put na prostorima Bosne i Hercegovine korištena je grafika na semaforu koja se koristi na najvećim svjetskim takmičenjima kao što su Olimpijada, Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo.

Na takmičenju je oboreno  četri rekorda Crne Gore, a posebno se mogu istaći Miloš Milenković i Jovana Kuljača , oni su oborili  apsolutne rekorde Crne Gore, Miloš u disciplini 100m slobodno a Jovana u disciplini 50m slobodno

KVS „Leotar“  je predstavljalo 42 plivača, od najmlađih takmičara, među kojima je najmlađi bio  Ilija Kojović 2019 godište,  do seniora. Čitava ekipa se prikazala u odlično svjetlu i predstavlia klub i grad Trebinje  na najvišem nivou kako takmičarski tako i kao organizatori i domaćini.

Od plivača KVS „Leotar“ istakli su se Dimitrije Setenčić (2014) osvojivši dvije zlatne, dvije srebrene i jednu bronzanu, Dunja Pješčić (2015)  srebro i dvije bronze, Jovan Vukoje (2005) dva zlata i srebro, Filip Piljević (2005) zlato i srebro, Igor Kundačina (2008) zlato, dvije srebrene i dvije bronzane, Aleksej Ratković (2013) dvije srebrene i bronzu, Vuk Danojlić (2003) dva srebra i dvije bronze, Veljko Šinik (2012) jedno srebro, Ognjen Ćurić (2007) srebro i bronzu i Aleksa Šinik (2008) jednu bronzanu medalju.

U ekipnoj konkurenciji  na 2. MPM “Trebišnjica Cup” 2024 najuspješniji klubovi su bili: 

1. PK „Leotar“ – Trebinje

2..PVK Budvanska Rivijera

3. PVK Aquatic Verde – Podgorica

Nagradu za najboljeg takmičara u ženskoj i muškoj kategoriji,  osvojili su plivači iz Budvanske Rivijere, Jovana Kuljača i Miloš Milenković.

Zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima na podršci i dolasku na 2 MPM „Trebišnjica Cup”2024. Posebno mi je drago da smo na bazenu u našem gradu postavili novi standard, koji do sada nije korišten na prostorima BiH,  u grafici na semaforu na svetskom nivou . Nadam se da se naš veliki trud isplatio i da smo bili dobri domaćini, a po reakcijama gostiju misli da smo u tome i uspjeli. Konkurencija je bila na visokom nivou na takmičenju su učestvovali reprezentativci Crne Gore  Miloš Milenković i Jovana Kuljača koji će svoju zemlju ovog ljeta predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu a tu su bili i Aleksandra Zekanović, Sergej Trbojević i Vanja Kvočka plivači Olimpa iz Banja Luke i reprezentativci BiH. Prezadovoljni smo nastupom naših plivača pred kojima su, do kraja ove kalendarske godine, nova iskušenja. Pored veliko hvala svima koji su učestvovali na takmičenju i koji su podržali organizaciju ove plivačke manifestacije, nemamo šta drugo reći nego, vidimo se dogodine. – ističe Veljko Piljević , trener u KVS „Leotar“

Komentar