Grad Trebinje
Ostali sportovi

Plivači KVS “Leotar” odlični na MPM “Aquatics 2023”

Plivači KVS „Leotar“ su , u subotu 18.11.2023, učestvovali na  MPM “Sarajevo Aquatics 2023”. Ovo tradicionalno plivačko takmičenje, na olimijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu,  odlično je organizovao Gradski klub vodenih sportova ” Sarajevo”. Ovogodišnji „Aquatics“ je održan za sve uzrasne kategorije od mlađih pionira do apsolutne kategorije. Na takmičenju su bile zastupljene  sve olimpijske discipline a završeno je sa spektakularnim finalima u apsolutnoj kategoriji.

Klub vodenih sportova “Leotar” ovoga vikenda u Sarajevu su predstavljali Tea Piljević (2014), Jana Milivojević (2013), Aleksej Ratković (2013), Veljko Šinik (2012) i  Igor Kundačina (2008). Na ovogodišnjem “Aquatics”, u konkurenciji 411 plivača iz 25 klubova, plivači KVS ” Leotar” su ostvarili   odlične rezultate, osvojivši sedam medalja i otplivavši niz ličnih rekorda.

Aleksej Ratković osvojio je bronzanu medalju u disciplini 25m slobodno, Igor Kundačina se na “Aquatics 2023”  okitio se sa šest medalja. Zlatnu medalju osvojio je u disciplini 100m prsno, srebrene medalje osvojio je u disciplinama 100m leđno i 50m leđno, bronzanu medalje  je osvojio u disciplinama 50m prsno i 100m mješovito. Posebno treba istaći Igorovo srebro u apsolutnom finalu discipline 100m prsno. Tea, Jana i Veljko na popularnoj “Otoci” su isplivali niz ličnih rekorda u svojim disciplinama.

Prezadovoljni smo nastupom načih plivača na „Aquatisc“, otplivali su odlično. Do kraja godine očekuje nas još par takmičenja sa kojih očekujemo da naši plivači nastave niz dobrih rezultata. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar

Komentar