Grad Trebinje
Ostali sportovi

Plivači KVS “Leotar” uspješni na Prvenstvu Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda plivači KVS ” Leotar” učestvovali su na Ljetnjem prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2022 godinu. Prvenstvo je održano na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci u organizaciji PS BiH a tehnička organizacija bila je dodjeljena plivačkim klubovi iz Banja Luke, PK Olimpu i PK 22 Aprilu. U pet starosnih kategorija učešće je uzelo 281 plivač iz 23 kluba, od čega 161 u muškoj i 120 u ženskoj kategoriji.

Prvenstvo je održano po principu kvalifikacije i finale. U jutarnjem dijelu programa plivale su se kvalifikacione trke a u popodnevnom dijelu finalne trke za odličja.

Klub vodenih sportova “Leotar” na državnom prvenstvu u Banja Luci su predstavljali Igor Kundačina (2008), Ognjen Ćurić (2007), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005). 

Na banjalučkom GOB-u plivači KVS “Leotar”  sa osvojenim medaljama i otplivanim rezultatima su potvrdili svoj kvalitet.

Igor Kundačina osvojio je bronzanu medalju u disciplinama 100m leđno, 50 m leđno i 200m prsno i u štafeti 4×50m slobodno. Ognjen Ćurić osvojio je bronzanu medalju u štafeti 4×50m slobono. Jovan Vukoje se okitio bronzanom  medaljom u štafeti 4×50 m slobodno, takođe Filip Piljević je bio član štafete  KVS Leotar koja je osvojila bronzanu medalju u disciplini 4×50m slobodno u juniorskoj kategoriji. Treba istaći da su u juniorskoj štafeti za KVS ” Leotar” plivali kadet – Igor i ml.junior Ognjen koji su tri , četri godine mlađi od juniora.

Pored osvojenih medalja uspjeh plivača KVS “Leotar” na ovogodišnjem ljetnjem prvenstvu se ogleda u velikom broju finalnih trka i nizu ličnih rekorda.

  • Naši plivači su se na ovogodišnjem ljetnjem  državnom prvenstvu isplivali veliki broj ličnih rekorda, pomjeraju svoje rezultatske granice i na tome im iskreno čestitam. Pred nama je ljetnja sezona, treninzi na otvorenom bazenu i obuka neplivača u kompleksu zatvorenog bazena. Očekuju nas nova takmičenja sa kojih očekujemo nastavak napredka naših plivača. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Pred plivačima KVS “Leotar” je ljetnja sezona gdje ih očekuju nova iskušenja u vidu niza međunarodnih plivačkih mitinga i napornih priprema za ta takmičenja.

Treninzi se u ljetnjoj sezoni nastavljaju na otvorenom olimpijskom bazenu, dok se obuka neplivača nastavlja u novom – zatvorenom olimpijskom bazenu. 

Dođite da zajedno plivamo.

Komentar